LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Fælles Forandring - efterskolernes verdensmålsfestival

Unge ønsker lige muligheder for alle

Det 10. verdensmål har titlen "mindre ulighed", og det handler i store træk om at afskaffe den forskelsbehandling, der er i verden. Til Fælles Forandring - efterskolernes verdensmålsfestival den 28. maj 2019 interviewede vi nogle af de efterskoleelever, der deltog til festivalen, og spurgte dem om deres holdning til verdensmålet samt hvad de mener vi kan gøre for at nå dette mål.

Der er mange delte meninger om ulighed og hvordan vi kan ændre på den.

Magnus Neerbek og Uma Larsen fra Flakkebjerg efterskole mener, at topskatten ville være en start.

”Vi ville smide noget topskat på, for vi synes, at det er uretfærdigt, at alle skal betale samme procent. Hvis man tjener mange penge, burde man få skåret en portion af, der svarer til hvor mange penge man tjener. Man burde sørge for at toppen betaler flere penge end bunden, for bunden har i forvejen ikke ret meget at rykke med. Men vi ville i bund og grund bare have, at alle har det godt,” fortæller Magnus og Uma.

Signe Nellemose som også er fra Flakkebjerg Efterskole havde nogle andre synspunkter på, hvordan hun ville afskaffe ulighed:

”Give flere muligheder til de lavere stillede. Altså uddannelsesmæssigt synes jeg, at det er virkelig vigtigt, at alle har samme muligheder. Jeg ville gøre det gratis at tage en uddannelse i hele verden,” fortæller hun.

Til spørgsmålet hvad tror du det gør for fremtiden, og tror du, det kan lykkes inden 2030? - Havde hun også et svar.

”Jeg tror, at mindre ulighed er en svær ting at opnå, fordi der altid ville være en ulighed. Jo rigere verden bliver, jo rigere bliver de rigeste jo også, men så må vi bare sørge for at de fattige også får noget. Men om det lykkes, det ved jeg ikke.”

Liva fra Baunehøj Efterskole fortalte også, at de på Baunehøj Efterskole har en byttebod, hvor man kan bytte tøj. Og til sidst bliver det tøj, der ikke er taget, sendt til Afrika, og uddelt til de laverestillede. Liva mener, at donationer og opbakning af organisationer der arbejder i udviklingslande kan mindske ulighed.

Magnus Neerbek, Rebecca Dolleris og Uma Larsen fra Flakkebjerg Efterskole poserer med verdensmål nummer 10, mindre ulighed. Foto: Julie Kragelund Toft Wellejus
Her ses Signe Nellemose fra Flakkebjerg Efterskole Foto: Julie Kragelund Toft Wellejus