Fælles Forandring - efterskolernes verdensmålsfestival

Udryddelsen af sult kan ske gennem bæredygtig egenproduktion

Elever fra forskellige efterskoler arbejder sammen om at grave de nye kartofler op af jorden. Foto: Emil Kürstein

I dag er der ca. 795 millioner mennesker, der må gå sultne i seng. Selvom udviklingen er gået i den rigtige retning, er udbredelsen af sult stadig et stort problem. Verdensmål 2 - stop sult - handler blandt andet om at dyrke bæredygtigt til eget forbrug

De friske kartofler skal være hovedingrediens i de mange bæredygtige madretter, der senere skal serveres for alle på festivalen. Foto: Emil Kürstein
Der blev groet kartofler på Flakkebjerg Efterskole for flere måneder siden, så de kunne bruges til festivalen, og på den måde slippe for transport af fødevarerne. Foto: Emil Kürstein
Kartoflerne kommer på køkkenbordet, hvor omhyggelige kokkeelever laver dem til lækre madretter. Foto: Emil Kürstein
Kartofler som fødevare er godt for miljøet - de er sunde og lette at avle. Man kan avle dem i Danmark og spare CO2, fordi de ikke skal importeres. Foto: Emil Kürstein
Clara fra Baunehøj Efterskole dekorerer de lækre kartoffelmadder. Der bliver også lavet kartoffelburgere. Foto: Emil Kürstein
Eleverne arbejder ivrigt med kartoffeltortillaerne. Foto: Magna Mailund
Friske, danske råvarer til aftensmaden, som Baunehøj Efterskole stod for at lave. Foto: Magna Mailund