LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Fælles Forandring - efterskolernes verdensmålsfestival

Elever skaber instrumenter af skrald og plastik

Her spilles der på et af instrumenterne. Foto: Privatfoto

Hvordan kan man genbruge spande, dåser og meget andet skrald til at lave instrumenter? Bliv meget klogere i videoen.

Bæredygtige byer og lokalsamfund er titlen på verdensmål nummer 11. Det handler blandt andet om at reducere byers miljøbelastning og styrke byplanlægning. Herunder er det ekstrem vigtigt at genanvende så meget skrald så muligt - særligt det skrald som kan blive til noget brugbart. Det er vigtigt i Danmark - men det er i høj grad også vigtigt for den milliard mennesker der bor i verdens slumområder.

Elever fra Baunehøj Efterskole har fundet på idéen, om at skabe instrumenter af det skrald som vi hele tiden producerer i byer og lokalområde. I denne workshop på Fælles Forandring - efterskolernes verdensmålsfestival blev unge efterskoleelever informeret om, at vi faktisk kan bruge plastik og andet skrald til mere end vi lige tror. I videoen kan du eksempel se en super fed skraldeguitar i aktion eller se når eleverne afprøver deres helt nylavede instrumenter af skrald.

Hvis vi lykkes med at genanvende mere skrald, kan vi skabe langt mere bæredygtige byer - og ideen om at at bruge det til at lave instrumenter er jo blot en blandt mange. Denne workshop krævede kreativitet og samarbejde for at finde på nye instrumenter. Men måske kan du komme på en helt anden idé til at genanvende dit skrald og skabe et mere bæredygtigt lokalområde?