Købesex: Strafferåd går i rette med mande-kritik

Formand for Straffelovrådet "tror ikke et hammerslag" på kritikken af, at køn har påvirket rapport om købesex

Formanden for Straffelovrådet, landsretspræsident Bent Carlsen, skyder nu tilbage mod SF og Enhedslisten, der åbent beskylder rådet for at have kønspolitisk slagside, da man forleden anbefalede regeringen ikke at kriminalisere prostitueredes kunder.

Regeringen har valgt at følge anbefalingen fra rådets otte mandlige medlemmer, og kritikken fra Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, er klar:

"Rådet består kun af otte mænd med samme baggrund. Det viser bare, at vi slet ikke har at gøre med en egentlig grundig undersøgelse," siger hun.

LÆS OGSÅ: Forbud mod købesex er officielt droppet

Og SF's ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge, kalder kønssammensætningen "skammelig".

Men Bent Carlsen stiller sig uforstående overfor kritikken.

"Hvis du spørger mig, om jeg tror, det har haft en betydning, at vi kun var mænd, så er mit svar klart nej," siger landsretspræsidenten.

"Jeg ser ikke nogle specifikke kønspolitiske problemer i det her. Jeg står uforstående overfor, at man ikke som mand skulle kunne have lige så stor indsigt i problemerne, som man kan som kvinde," siger han og tilføjer, at der også er mange mandlige prostituerede.

"Vi har inddraget de henvendelser, der er kommet, også fra kvindeorganisationer. Hvis der havde været kvinder med i rådet, så havde vi jo siddet med de samme undersøgelser og synspunkter," siger han.

Spørgsmål: Men kritikken går vel på jeres konklusioner og ikke jeres materiale?

"Men hvorfor skulle kvinder drage andre konklusioner? Det er den præmis, jeg ikke tror et hammerslag på," siger Bent Carlsen.

"Det er lidt ligesom at sige, at man ikke som mand skulle have den der dybe socialpsykologiske forståelse for de prostitueredes situation, og det må jeg sige, at jeg har meget meget svært ved at se."

Spørgsmål: Var der et tidspunkt, hvor I kiggede på hinanden og sagde "hov, vi er jo alle sammen mænd"?

"Ja, det gjorde vi. Men samtidig med et skuldertræk, hvor vi sagde, at det var så situationen, og den mente vi, vi var i stand til at håndtere."