Kendt forfatter: Mild pædofili er i orden

"Hvis jeg kigger nogle årtier tilbage til min egen barndom, så var der ting som smæk med spanskrør og mild pædofili, og jeg kan ikke få mig selv til at fordømme det efter de standarder, jeg eller andre ville bruge i dag," siger den 72-årige forfatter og religionskritiker Richard Dawkins Foto: Paul Stuart Denmark

Religionskritiker Richard Dawkins vækker opsigt med pædofiliudtalelse

Ateisten Richard Dawkins har skabt opsigt med bemærkninger om, at man ikke skal forfølge gamle seksualforbrydelser. Han henviser til, at der var andre normer for 40-60 år siden. Han fortæller samtidig, at han blev udsat for mild pædofili, da han var på kostskole, og at det ikke har skadet ham.

Udtalelserne sættes blandt andet i relief af, at Richard Dawkins har kritiseret kirken og ikke mindst den katolske kirke for præsters overgreb på sårbare børn og unge. Så sent som i 2010, i forbindelse med at pave Benedikt XVI besøgte Storbritannien, krævede Richard Dawkins, at paven blev arresteret og stillet til ansvar for overgreb begået i regi af kirken.

De nye kommentarer kom i forbindelse med et stort interview med Sunday Times Magazine i forbindelse med udgivelsen af hans erindringer.

LÆS OGSÅ
: Pædofile misbruger baby-fotos fra Facebook

Jeg er meget bevidst om, at man ikke kan fordømme folk fra en tidligere tid ud fra vor tids standarder. På samme vis som vi ikke ser tilbage på det 18. og 19. århundrede og fordømmer folk for racisme, som vi ville fordømme dem i dag, lyder argumentationen fra Richard Dawkins.

Han kritiserer den ihærdighed, hvormed politiet undersøger anklager mod særligt kendte personer. Det er sket i kølvandet på afsløringerne af, at den afdøde tv-personlighed Jimmy Savile brugte sin berømmelse til at misbruge unge.

Hvis jeg kigger nogle årtier tilbage til min egen barndom, så var der ting som smæk med spanskrør og mild pædofili, og jeg kan ikke få mig selv til at fordømme det efter de standarder, jeg eller andre ville bruge i dag, fastslår den nu 72-årige Richard Dawkins.

I erindringsbogen An Appetite for Wonder (på dansk: En appetit på at undres), beskriver han således, hvordan en lærer på kostskolen i Salisbury sat ham på knæet og puttede en hånd i hans shorts. Han kalder episoden for meget ubehagelig.

LÆS OGSÅ: Pædofili: Den værste anklage af alle

Men jeg tror ikke, at det har påført nogen af os langvarig skade, skriver Richard Dawkins.

En påstand som bliver kraftigt imødegået af et offer for seksuelt misbrug af børn.

Overgreb i alle dets afskygninger har altid været forkert. Ondskab er ondskab, og vi skal udfordre det, uanset hvor og hvornår det sker, siger Peter Saunders.

Dawkins bemærkninger bliver ligeledes mødt med voldsom kritik fra organisationen NSPCC, som arbejder for at beskytte børn.

Mr. Dawkins synes at mene, at blot fordi en forbrydelse er begået for længe siden, så skal den dømmes på en anden måde. Men vi ved, at ofrene for seksuelle overgreb lider af de samme eftervirkninger, uanset om det var for 50 år siden eller i går, fastslår direktør Peter Watt ifølge avisen Daily Mail.