Gitte og Jims svære dilemma: Skal datteren med Downs Syndrom aborteres?

NYT TEMA Med screeningsteknologi er det muligt at opdage sygdomme hos voksne og defekter på fostre langt tidligere end før. Man skal syge vælges fra?

Gitte var gravid. Hun og Jim var lykkelige og kunne næsten ikke vente med at se de første billeder af ønskebarnet ved nakkefoldscanningen.

Men lægen sagde:

"Tyk nakkefold".

Gitte vidste udmærket, hvad det kan betyde. Det fik hun at vide, da hun første gang hørte ordet risikovurdering hos lægen nogle uger forinden.

Downs Syndrom. Deres ønskebarn var ikke helt normalt.

Hvad skulle de gøre?

Etik.dk sætter fokus på screening

Etik.dk lancerer nu et tema om screening - både om fosterdiagnostik og om de mange nye former for screeningsmetoder, der kan afsløre, hvilke sygdomme, man bærer rundt på. For hvad gør det ved os som mennesker, at vi som udgangspunkt er syge, indtil det modsatte er bevist? Eller at et ønskebarn måske ikke er helt, hvad mor og far drømte om?

Læs de personlige beretninger, som Gitte og Jims historie, læs om de positive og negative effekter af de nye teknologiske muligheder og de dilemmaer, de vækker, på temaet om screening. Og om helt nye konsekvenser, som det faktum at stadig flere israelere sagsøger deres fødselslæger og myndigheder for at være blevet født, når nu teknologien er der til at kunne forhindre det.

TEMA: Screening

PERSONLIG BERETNING
: Gitte og Jims historie i tre kapitler (kapitel 1)

LÆS OGSÅ:
Israelske børn sagsøger for at være blevet født

LÆS OGSÅ:Skynd dig til lægen, måske er du syg

FIND DET HELE SAMLET PÅ ETIK.DK/SCREENING