FAKTA: Sådan foregår halal-slagtninger 22. juli 2013, kl. 10:12 Ritzau Halal er mere end en slagte-metode. Også varer som tandpasta og sodavand sælges som halal * Halal-slagtninger foregår ved at skære dyrets halspulsåre, strube og spiserør over med et enkelt snit. Forinden skal dyret efter danske regler bedøves.* Det er forskelligt, hvordan dyrene bedøves. Når det gælder kreaturer, bruges der særlige boltpistoler, mens fjerkræ bedøves ved at blive ført gennem strømførende vandbade.* På slagterierne er det Islamisk Kultur Center, der siger god for, at dyrene er halalslagtet.* Halal er ikke en beskyttet betegnelse, som for eksempel økologi er det. Der findes ikke et anerkendt halalmærke til dagligvarer, og der er i dag ingen uvildig kontrol af, om halalvarerne i en butik nu også er halal.* Halal er ikke kun en måde at slagte kvæg, lam og kyllinger på, men en traditionel, muslimsk måde at skelne mellem en levevis, der er tilladt - halal - og en, der er forbudt - haram.* Der findes mange dagligvarer, der sælges som halal, for eksempel halal-tandpasta og halal-sodavand. Varerne må ikke indeholde bestanddele fra gris eller alkohol.* Det anslås, at der er ca. 200.000 muslimer i Danmark. Heraf er fem til 10 procent religiøst praktiserende.LÆS OGSÅ:TEMA: Rituel slagtningBILLEDSERIE: Rituel slagtning - sådan foregår detTVÆRRELIGIØST: Hvad er rituel slagtning?SPØRG OM RELIGION: Må kristne spise halal-kød? Eksternt indhold kan ikke vises på grund af manglende samtykke til marketing cookies.