Biskop advarer mod at forbyde rituelle slagtninger

Justitsminister bør ikke følge forslag fra Det Dyreetiske Råd, mener Kjeld Holm

Fra biskop Kjeld Holm, der også er formand for Foreningen for Etnisk Ligestilling, lyder et klart nej til et forslag fra Det Dyreetiske Råd om at forbyde rituelle slagtninger uden forudgående bedøvelse. Rådet har dermed foretaget en kovending i forhold til 1997, hvor rådet anbefalede at tillade rituelle slagtninger. Nu skal dyrevelfærd veje tungere end religiøs tolerance. Men vi risikerer, at slagtningerne så bare fortsætter i det skjulte, advarer Kjeld Holm.

Stort set alle muslimske slagtninger finder i dag sted under bedøvelse, og jøder foretager ikke længere religiøs slagtning i Danmark, men importerer kødet. Kjeld Holm er derfor imod et forbud, som i praksis kun vil gælde ganske få slagtninger.

– Det er problematisk at gøre det her til et problem, når så mange selv har fundet en løsning. Derfor bør man afholde sig fra at lovgive og nedlægge forbud. Et forbud kan altid omgås, og det ender let med, at vi får små slagterier, som i det skjulte skærer halsen over på køerne. Så hellere beholde tingene fremme i lyset, siger han.

Justitsminister Lene Espersen (K) ser umiddelbart positivt på forslaget.

kiil@kristeligt-dagblad.dk

læs mere under Kirke og Tro