Rekord i klager over Gud

Denne plakat fra The Christian Party fik flest klager over en reklame i Storbritannien sidste år. Foto: ANDY RAIN Denmark

Plakat, der påstår, at Gud helt bestemt findes, var årsag til flest klager over reklamer i Storbritannien sidste år

Busplakater, der påstår, at Guds eksistens er sikker, var årsag til flest klager over reklamer sidste år i Storbritannien.

Plakaterne var finansieret af Storbritanniens kristne parti The Christian Party som reaktion på en tidligere reklamekampagne sponseret af britiske ateister fra The British Humanist Association.
 
Busplakaten fra The British Humanist Association sagde, at Gud højst sandsynligt ikke findes, så man skal stoppe med at bekymre sig og nyde livet, og det ville The Christian Party ikke lade være sidste ord i den sag.
 
Læs mere om kontroversen hos The Guardian (engelsk)
 
Reklamekrigen, om hvorvidt Gud eksisterer, fik antallet af klager til det britiske nævn for reklamer til at stige med 10 procent, og plakaten, der cementerede Guds eksistens, er den reklame, der har fået tredjeflest klager nogensinde.

Hele 1204 briter synes således, at reklamen var stødende for ateister, og at Guds eksistens under alle omstændigheder ikke kan bevises.
 
Selvom de to reklamer har været grundlag for det største antal klager, har det britiske reklamenævn ikke afsagt nogen kendelse mod hverken The British Humanist Association eller The Christian Party.

Nævnet tager sig nemlig ikke af, hvad der defineres som "holdninger fra politiske grupper".