Quiz: Gæt en kendt vegetar

Hvilken berygtet diktator var vegetar i den sidste del af sit liv? Tag quizzen og se, om du kan svare ...

Hvilken berygtet diktator var vegetar i den sidste del af sit liv? Tag quizzen og se, om du kan svare rigtigt. Modelfoto Foto: Nima Stock/ritzau

Hvilken politiker introducerede amerikanerne for tofu, og hvilket skønlitterært monster spiser ikke kød? Prøv quizzen og se, hvor mange kendte vegetarforkæmpere, du kender

1. De gamle grækere

Ordet ”vegetar” dukkede op i midten af 1800-tallet i Storbritannien. Inden da lagde en kendt græker navn til den gruppe mennesker, som holdt sig til kødløse måltider. Men hvem?

2. Tofu til amerikanerne

Hvem af medforfatterne til den amerikanske uafhængighedserklæring var for en kort periode vegetar som ung og introducerede eftersigende senere amerikanerne for sojaproduktet tofu?

3. Vegetar-monstret

Hvilket monster blev gjort til vegetar af sin forfatter – som også selv var vegetar?

4. Renæssance-vegetar

Hvilken renæssancemaler valgte i en tidlig alder kødet fra og er kendt for at sige, at "tiden vil komme, hvor mænd som jeg vil se på mord på dyr, som de nu ser på mord på mennesker"?

5. Diktatoren

Han er nok ikke en, som vegetarbevægelsen vil forbindes med, men hvilken diktator siges at have været vegetar i den sidste del af sit liv?

6. Musikalske vegetarer

I musikkens verden gemmer der sig også mange kendte vegetarer. Hvem herunder er IKKE vegetar?

7. En russisk vegetar

Denne forfatter var eftersigende årsag til, at mange russere i hans samtid og efter hans død valgte kødet fra.

8. Den vegetariske morgenmadsmand

Han er mest kendt for sine morgenmadsprodukter, men brugte store dele af sit liv på at promovere vegetarisk mad og opfinde vegetarmad som eksempelvis erstatningskød.

9. Videnskabelig vegetar

Det siges, at maveproblemer fik denne videnskabsmand til at blive vegetar i en sen alder. Han har siden fortalt, at han altid har spist kød med lidt dårlig samvittighed, og at det gode liv uden kød fik ham til at tvivle på, om mennesket overhovedet var født til at være kødæder.

10. Rettighedsforkæmper

Hun er mere kendt for sin betydning for sortes rettigheder i USA end for sin vegetariske diæt, som hun mente styrkede hendes helbred og udholdenhed.