Udviklingshæmmedes Landsforbund: Ja til købesex til handicappede

For nogle udviklingshæmmede kan en kontakt til en prostitueret være eneste mulighed for seksuel kontakt, mener Lisbeth Jensen. Foto: PELAEZ Julio/PHOTOPQR/LE REPUBLICAIN LORRAIN

Når man giver udviklingshæmmede mulighed for at komme til en prostitueret, kan man forhindre, at der sker overgreb, skriver Lisbeth Jensen, formand for Udviklingshæmmedes Landsforbund, ULF

Ansatte i Viborg Kommune må alligevel gerne hjælpe handicappede med at skaffe kontakt til prostituerede. Efter et byrådsmøde i Viborg er det blevet besluttet at give kommunalt ansatte tilladelse til at hjælpe handicappede med at skaffe købesex.

Vi i Udviklingshæmmedes Landsforbund bakker op om Viborg Kommunes beslutning. Det er en god idé, at udviklingshæmmede kan købe sig til sex.

For nogle udviklingshæmmede er det den eneste mulighed for seksuel kontakt. Når man giver udviklingshæmmede mulighed for at komme til en prostitueret, kan man forhindre, at der sker overgreb. Derfor er det en vigtig sikkerhedsventil.

LÆS OGSÅ: Bør handicappede få hjælp til købesex

Når udviklingshæmmede opsøger en prostitueret, skal det altid foregå under ordnede forhold. Udviklingshæmmedes Landsforbund tilbyder seksualrådgivning til udviklingshæmmede i hele landet. Desuden har vi i Vejle en seksualvejleder ansat til at tage med den udviklingshæmmede ud til den prostituerede, så det foregår på en ordentlig måde. Udviklingshæmmedes Landsforbund er glade for Viborg Kommunes beslutning og håber, at andre kommuner vil følge trop.