Sort magi fastholder kvinder i prostitution

Ifølge udlændigeservice under Integrationsministeriet er ju-ju et udbredt fænomen i Nigeria. -

Bagmænd bruger trusler om forbandelser og onde ånder til at fastholde nigerianske kvinder i prostitution i Danmark

Afklippede kønshår, afklippede negle og menstruationsblod.

Det er de ingredienser, som handlede nigerianske kvinders bagmænd bruger til at fastholde kvinderne i prostitution i Danmark.

Kvindernes bagmænd, der ofte selv er kvinder fra Nigeria, praktiserer ju-ju - en afrikansk form for voodoo - i ledtog med medicinmænd i hjemlandet, og dyrkelsen sker ofte side om side med kristendommen, skriver jp.dk.

Forbander kvinderne
Ved ju-ju-ceremonierne kaster medicinmanden en forbandelse over kvinden, der også tvinges til at sværge en ed om, at hun vil være lydig, betale sin gæld til bagmændene, aldrig vil stikke af og aldrig vil afsløre menneskehandlernes identitet for politiet.

Flere af de kvinder, som Morgenavisen Jyllands-Posten har talt med, fortæller desuden, at de har fået klippet kønshår og negle af, ligesom de har måttet aflevere menstruationsblod eller har fået tappet blod.

Overgrebene på kvinderne finder som regel sted i Nigeria, inden kvinderne sendes til Danmark og tvinges ud i prostitution.

Rædselsslagne for ju-ju
Hvis kvinderne bryder eden, truer medicinmanden med, at han i kraft af forbandelsen vil sikre, at der sker kvinden og hendes familie i Nigeria ulykker.

Kvinderne er rædselsslagne for konsekvenserne ved at bryde eden.

- Det (ju-ju, red.) er sort magi og overtro som i middelalderen. Det kan vi grine af her i landet, men for de nigerianske kvinder er det alvor, siger Michelle Mildwater, der er socialarbejder og psykoterapeut hos foreningen Hopenow.