Skat: Sådan sælger du sex

Skattemyndighederne udarbejder vejledning til danske sexarbejdere. Foto: Foto:

Skattemyndighederne udarbejder vejledning til danske sexarbejdere.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan få en ekstra indtægt ved at sælge din krop til tilfældige mænd, kan du snart hente en vejledning hos Skat.
De hjælpsomme folk hos Skat udgiver nu for første gang en vejledning til de danske sexarbejdere med gode råd til, hvordan man fører regnskab og registrerer sig som sexarbejder.

LÆS OGSÅ:De 10 vigtigste ting at vide om prostitution

Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Vi gør alt for at vejlede de prostituerede, og der er heldigvis flere, der er momsregistreret, når vi kommer på kontrolbesøg, siger Finn Fournaise fra Skat i Odense, der har været med til at lave folderen, der udkommer i 8000 eksemplarer i marts.

Under den meget omtalte rufferisag med Anni Fønsby i Odense kredsede en del af sagen om, hvorvidt Skat havde blåstemplet Fønsbys drift af bordellerne. Det gør den nye folder ikke, men den vejleder i regnskabsføring og introducerer de prostituerede til at blive momsregistrerede.

Og så sent som i sidste uge blev det bekræftet, at der er behov for vejledning, da Skat og politiet var på besøg på syv odenseanske bordeller. På alle syv blev der snydt.

- Der er stadig rigtig mange sorte penge i den her branche, så vi er rimeligt aktive her på Fyn, siger Finn Fournaise.

Flere sexarbejdere, som avisen har talt med, kalder de hyppige kontroller og specielt den ufølsomme måde de bliver udført på, for chikane.

- Pigerne bliver bange, når de kommer og laver sådan et kommandoraid med flere betjente, siger Louise, der gennem ni år har arbejdet som telefonpige i Odense.

Hun mener, Skat burde koncentrere sig om de udenlandske klinikker, hvor snyderiet er størst. En tendens, der bekræftes af Finn Fournaise.