S-profil: Regeringen sylter købesex

København ender som et sexturisme-mekka, hvis ikke vi gør noget, siger socialdemokrat, som angriber regeringen

Danmarks nye regering svigter totalt, når man sender et forbud mod købesex til hjørnespark.

Sådan lyder det skarpe budskab fra Lars Aslan Rasmussen, Socialdemokraternes socialordfører i Københavns Borgerrepræsentation.

- Jeg er dybt chokeret over, at vi får en ny regering, men ikke en ny politik på prostitutionsområdet. Vi er mange, der har kæmpet for et forbud i rigtigt lang tid, siger han.

Den socialdemokratiske kongres har allerede vedtaget, at man vil kriminalisere folk, som køber sex i Danmark, og den linje burde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) rette sig efter, lyder det fra den københavnske S-profil.

- Vi har vedtaget det, SF har vedtaget det, den radikale Lone Dybkjær har bakket op om det, og Enhedslisten har gjort det samme, siger Lars Aslan Rasmussen.

- Det er rigtigt ærgerligt, at det ikke bliver brugt til at føre en markant anderledes politik over for prostitution, tilføjer han.

Den nyslåede S-R-SF-regering skriver i sin politiske slagplan, at man vil "gennemføre en grundig undersøgelse af et forbud mod købesex".

Men formuleringerne i regeringsgrundlaget er alt for vattede, mener socialordføreren fra København.

- Det er noget snik-snak. De undersøgelser er jo allerede lavet. Der har været masser af studieture. Folk ved udmærket godt, hvad det handler om, siger han.

Derfor skal Danmark følge i blandt andre Sveriges fodspor og forbyde købesex, ellers risikerer København ufrivilligt at blive "Nordens Pattaya", lyder det.

- Så ender vi som at blive et mekka for sexturisme. Vi kan allerede se nu, at der er en markant stigning af østeuropæiske prostitution på de københavnske gader, siger Lars Aslan Rasmussen.

Han mener, at regeringstoppen har syltet købesex-forbuddet af frygt for vælgernes dom.

Emnet skaber splid blandt både socialdemokrater og befolkningen som helhed, lyder det.

- Det er ikke noget hemmelighed, at der er delte meninger om det her. Man rører ved centrale ting som personlig frihed.

- Men man er nødt til at tage nogle kontroversielle beslutninger nogle gange, siger Lars Aslan Rasmussen.

- For sex er ikke en handelsvare, tilføjer han.

Regeringen bebuder i sit regeringsgrundlag, at man vil starte en "forstærket indsats" mod prostitution.