Prisen for en rumænsk pige til bordeldrift i Danmark: 15.000 kroner

Romapiger morer sig i en karrusel i den rumænske by Costesti. Unge piger i sigøjnermiljøet er i stor fare for at blive købt og solgt videre til den vesteuropæiske sexindustri. – Foto: .

De færreste sexkunder i Danmark tænker over historien bag kvinden. Da 16-årige Carmen for eksempel blev solgt til et fiktivt bordel i Danmark, havde hun allerede arbejdet nogle år som sexslave i Rumænien. Første gang hun blev solgt, var det hendes egen far, der stod bag

Hvad skal der ske med mig nu? Hvorfor skulle jeg tro på det? Hvorfor skulle nogen ville gøre mig noget godt?

16-årige Carmen sidder grædende i en bil sammen med fire personer, helt uforstående over for den situation, hun bliver præsenteret for. Hun har lige fået at vide, at hun er blevet solgt til personerne i bilen for altid.

Carmen, der de seneste år er blevet holdt som sexslave af en romafamilie i Bukarest, ved ikke, at handlen skal blive hendes redning til et liv i frihed. Alt for mange svigt i hendes korte liv, har gjort hende mistroisk over for alt og alle. Og derfor tror hun ikke på de fire personer, da de fortæller hende, at hun er blevet købt fri.

En af personerne i bilen er forfatter og journalist Jens Høvs-gaard. I bogen Solgt til sex fortæller han Carmens historie. Han har givet sig ud for at være bor-delejer på jagt efter en pige til sit fiktive bordel i Danmark for at dokumentere handlen med kvinder. Og 15.000 kroner er alt, hvad der skal til for at købe en kvinde til at servicere sexkunder hjemme i Danmark. Et menneske, hvis fortid og historie kunderne næppe tænker på højt oppe i det nordlige Europa.

Vilkårene for Carmen i hendes første leveår var en barndom uden kærlighed og en stedmor, der ikke stod tilbage for at behandle steddatteren dårligt. Mormoderen og stedlillesøsteren var de eneste personer, Carmen følte sig knyttet til, men da mormoderen døde, fik den 14-årige Carmen en barsk nyhed serveret af sin far.

Beskeden lød på, at Carmen skulle flytte hjemmefra og bo sammen med en 35-årig tyrkisk mand i Bukarest. Manden, der havde kone og børn i Tyrkiet, men boede og arbejdede i Bukarest, ville gerne have en kvinde, der kunne forsøde hans tilværelse langt hjemmefra. Og det blev Carmens job.

Efter i et halvt år at have holdt hus for manden om dagen og holdt ham med selskab i sengen om natten, kunne Carmen ikke holde tilværelsen ud længere. Hun stak af og slog sig ned sammen med en flok hjemløse børn på gaden i Bukarest. Her overlevede hun ved at sælge cigaretter. Men hver dag var en kamp for at få noget at spise og et sted at sove.

Carmen, der var fortvivlet over sin situation og savnede sin familie, opsøgte faderen for at få lov til at flytte hjem til familien, men hans klare besked var, at hun skulle tage tilbage til den tyrkiske mand.

Er du klar over, hvilken forlegenhed du har bragt mig i? Jeg har lavet en aftale med manden. Du har brudt den ved at stikke af fra ham, og nu er han rasende på mig. Du har bare at tage tilbage til ham. Vi har ikke råd til at føde på dig. Du må tjene dine egne penge, er beskeden fra faderen, som Jens Høvsgaard citerer den i sin bog.

Carmen vælger at tage tilbage til livet på gaden, og efter nogen tid ser det endelig ud til, at lykken tilsmiler hende. Hun møder romakvinden Violetta, der er venlig mod hende og tilbyder cola og cigaretter. Carmen fortæller sin historie til kvinden, der til gengæld tilbyder Carmen at komme og bo sammen med sigøjnerfamilien.

Det er et tilbud, der er for godt til at sige nej til for Carmen, der desperat savner en kærlig familie. Men lykken viser sig at være kort. Så snart Carmen kommer hjem til Violetta, ændrer hun karakter. Hun slår Carmen og tvinger hende til at arbejde som prostitueret. Som trumfkort truer hun med at fortælle faderen og lillesøsteren, at hun er luder.

Hos romafamilien bliver Carmen tvunget til at have sex med op mod 20 mænd hver dag. Hvis hun nægter, får hun bank, og familien truer med at slå Carmens far og lillesøster ihjel. Blandt kunderne, der kommer til bordellet, er også politifolk, og Carmen får at vide, at de ikke vil gøre noget, hvis hendes far og lillesøster bliver myrdet.

Omkring to år går på denne måde, indtil Jens Høvsgaard kommer ind i billedet. Sammen med to rumænske kolleger og en dansk fotograf kører han rundt i området bag Nordre Banegård i Bukarest og taler med alfonserne på gaden. Han siger, at han gerne vil købe en pige, som han kan tage med sig og beholde for altid, og responsen er klar: Vis os pengene! Så længe der er penge nok, er der mange kvinder til salg.

Jens Høvsgaard ender til sidst hos familien, der holder Carmen som sexslave. Fem letpåklædte kvinder bliver hentet og vist frem for køberen. Efter lidt prutten om prisen bliver en handel indgået. For 2000 euro, cirka 15.000 kroner, er Jens Høvsgaard blevet ejer af en af de fem kvinder.

Det er dog en anden kvinde, der lidt efter står med sine ting, klar til at følge med Jens Høvsgaard og hans kolleger den nu 16-årige Carmen. Hun har fået at vide, at hun skal være sammen med manden i en uge, og at hun derefter skal tilbage til sigøjnerfamilien. Hendes overraskelse og fortvivlelse er derfor stor, da hun får at vide, at Jens Høvsgaard har købt hende for altid.

Kort efter får Carmen forklaret situationen. Hun bliver kørt hen på et krisecenter, hvor lederen, Iana Matei, tager sig af hende og tilbyder hende at blive på centret, og det bliver hendes redning.

Selvom Carmen er mærket for livet af sine år som sexslave hos menneskehandlerne, er hun i dag godt på vej mod en ny tilværelse. Hun har fået sin egen lejlighed og en kæreste, og et af hendes største ønsker er at skabe den trygge og kærlige familie, som hun aldrig selv fik.

joergensen@kristeligt-dagblad.dk