Danskerne: Prostituerede skal have ret til dagpenge

Et flertal af danskerne mener, at prostituerede bør have ret til dagpenge. -

Danskere mener, at prostituerede skal have ret til at være medlem af en a-kasse og få dagpenge og sygedagpenge

Over halvdelen af danskerne mener, at prostituerede skal kunne få dagpenge eller sygedagpenge.

De skal have de samme rettigheder som andre i forhold til arbejdsmarkedslovgivningen.

En Megafonmåling lavet for Politiken og TV 2 viser, at 56 procent af de adspurgte mener, at prostitution bør ligestilles med andre erhverv.

LÆS OGSÅ: Tove Videbæk: Slaveriet er tilbage i Danmark

Og at de prostituerede skal have ret til at melde sig ind i en a-kasse og få mulighed for at få dagpenge og sygedagpenge. Kun 24 procent er uenige.

Regeringen har droppet planer om et forbud mod sexkøb. Og Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, er kraftigt imod idéen.

Han mener, at dagpengeret for ledige prostituerede vil betyde, at folk ville skulle stå til rådighed for et nyt job som prostitueret.

- Konsekvensen af at sidestille prostitution med andre erhverv vil være, at du kan sende ledige i arbejdsprøvning eller aktivering på et bordel. Skal jobcentre så kunne efteruddanne folk til at blive prostituerede, siger han til Politiken.

LÆS OGSÅ: De 10 vigtigste ting at vide om prostitution

Venstre er heller ikke med på idéen. Ligestillingsordfører Fatma Øktem (V) siger, at man i Venstre ikke ser prostitution som et erhverv på lige fod med andre, og derfor kan "vi heller ikke se for os, at de skal kunne være i a-kasse".

Debatten om prostitution brød igen ud, efter at et afsnit af DR's dramaserie "Borgen" for en uge siden handlede om politikeres syn på prostitution.

STORT TEMA: Prostitution