Nu kan du overvåge dit barn døgnet rundt

MED AFSTEMNING Snart bliver det muligt at følge dit barns færden: Hvor barnet er, hvem det taler med, og hvilke hjemmesider barnet besøger. Ville du benytte dig af muligheden?

Bekymrer du dig for, hvor dit barn er, hvem det taler i telefon med, eller hvilke hjemmesider dit barn besøger?

Så er der snart hjælp at hente. Om få måneder bliver det muligt for bekymrede forældre at downloade en applikation til smartphones med programmet Android som styresystem - den slags mobiltelefon som cirka hver tredje familie i dag ejer mindst en af, og som gør det muligt at gå på internettet.

LÆS OGSÅ: Omsorg eller unødig overvågning?

Programmet hedder BipperKids og skal blot installeres på forælder og barns telefon. Så får far eller mor ugentlige rapporter om, hvem barnet har sendt sms'er eller ringet til og mulighed for at blokere barnets adgang til hjemmesider eller programmer på mobiltelefonen.

Og ikke mindst: Ved hjælp af de smarte telefoners indbyggede satellitovervågningssystem, GPS, bliver det muligt døgnet rundt at se, hvor dit barn befinder sig.

EKSTERNT LINK
: BipperKids' hjemmeside

Den nye applikation er allerede lanceret i Norge, og her har især overvågningsdelen mødt modstand, skriver jp.dk.

Den danske formand for Børnerådet, Lisbeth Zorning Andersen, mener ligeledes, at det er en dårlig idé.

TEMA
: Overvågning

"Vi bevæger os over i et overvågningssamfund for børnene, som er kvælende, og som kan være direkte hæmmende for børns udvikling. Det at vokse op betyder, at man prøver nogle ting af og har et rum, hvor der ikke er adgang for voksne," siger hun til jp.dk, men stiller sig mere positiv over for idéen om at kunne filtrere, hvilket indhold barnet har adgang til.

"Det er fint at lægge filter ned i forhold til indhold, der er for voldsomt for børn, som for eksempel ekstrem vold og porno," siger hun.

LÆS OGSÅ: Vi omgiver os med overvågning

Ifølge Lisbeth Zorning Andersen vil børn hurtigt finde veje til at undgå overvågningen fra forældrene.

"Hvis de ved, de bliver overvåget, så kan de jo bare lægge den fra sig et sted, hvor de ved, at deres forældre gerne vil have, de befinder sig. Børn er jo ikke dumme," siger hun og foreslår i stedet, at man tager en snak med sit barn.

"Man har i årtusinder haft styr på sine børn på andre måder - for eksempel med aftaler. På den måde kan man stille og roligt give sine børn bevægelsesfrihed, men den frihed fjerner man fuldstændig med den her overvågning. Det er på grænsen til at være på kant med børns helt basale rettigheder for privatliv."

Hvad mener du?
Er det nødvendigt at overvåge børn? Deltag i afstemningen øverst i artiklen og giv din mening til kende i debatfeltet herunder.