Jeg mærker en øget mistro

Muhammad Aslam er 44 år, vognmand, sundhedsformidler, formand for beboerne i Mjølnerparken på Nørrebro og desuden medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune for Socialdemokraterne. – Privatfoto.

Beboerformand Muhammad Aslam mærker, at der er blevet mere kontrol og mistro efter 11. september

Hvor var du den 11. september 2001 ?

Jeg var ude i byen. Jeg kan dårligst huske præcis, hvor jeg var. Men det var en bekendt, som ringede og gav mig beskeden om, hvad der var sket. Jeg tog med det samme hjem til min lejlighed i Mjølnerparken, og her var det første, jeg gjorde at tænde for fjernsynet. Mine dengang fire små børn og min kone var også i lejligheden. Jeg kan huske den store usikkerhed om, hvad der ville ske de kommende minutter og sekunder. Vi vidste det ikke, og der kom hele tiden forskellige meldinger. Det var et forfærdeligt syn. Specielt husker jeg billederne af mennesker, der sprang ud af vinduerne. Det er noget, der sidder i bevidstheden. Vi så fjernsyn hele eftermiddagen og til ud på aftenen.

Hvordan har begivenheden påvirket dig ?

Den har påvirket mig, ligesom den har påvirket hele verden. Der er blevet meget mere kontrol og overvågning overalt. For nylig var jeg på tjenesterejse i USA, og på sådan en rejse mærker man tydeligt, hvor grundigt man bliver undersøgt især når man ser lidt anderledes ud. I det hele taget kan man fornemme, at der bliver lagt mærke til én på den anden måde end før 11. september. Der er blevet mere mistro mellem mennesker, og det er trist. Jeg synes, at demokratiet har betalt en høj pris, for at nogle galninge fløj ind i tvillingetårnene. Jeg forstår fuldt ud reaktionen. Det kan godt være de sår heler med tiden.

soendergaard@k.dk