Paven klar til at være organ-donor

Pave Benedikt XVI har valgt at lade sig registrere som donor, i hvad han kalder en "kærligheds-handling". – Foto: .

Paven bærer donor-kort og er parat til at donere sine organer efter sin død. Han kalder det er en kærligheds-handling

Det er højest usandsynligt, at hans organer vil blive transplanteret, når han er død, da paver sædvanligvis bevares for eftertiden.

Men pave Benedict har ikke desto mindre et donor-kort på sig. Det skriver Times.

Han har krydset af, at lever, lunge, nyre, hjerte, bugspytkirtel og tyndtarm kan doneres, og kortet er udfyldt med hans personlige data.

Oplysningerne kommer som reaktion på en artikel i den vatikanske avis, L'Osservatore Romano, som satte spørgsmålstegn ved hjernedøds-kriteriet.

Artiklen blev skrevet af en professor i moderne historie på Roms universitet, og den skabte en ophedet debat i Italien, fordi den blev set som et angreb mod donation af organer fra hjernedøde.

Professoren indrømmede i et interview, at hun var imod organ-donation.

Vatikanet godtog at erklære en person for død ved hjernedødskriteriet for 40 år siden. Der er dog stadig megen debat internt i den katolske kirke.

Pave Benedikt XVI beder i Sankt Oswald Kirke, hvor han blev døbt. Kirken ligger i den lille landsby Marktl am Inn. Pavens besøg i Tyskland slutter i morgen. -- Foto: Scanpix.
Pave Benedikt XVI har valgt at lade sig registrere som donor, i hvad han kalder en "kærligheds-handling". – Foto: Chris HelgrenReuters.
Pave Benedikt XVI har valgt at lade sig registrere som donor, i hvad han kalder en "kærligheds-handling". –
Pave Benedikt XVI advarede i sin søndagstale i går mod at arbejde for meget. -- Foto: Scanpix.