LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Fortæl din historie: Tager du personligt ansvar?

Til ny artikelserie søger Kristeligt Dagblad personer, der tager personligt ansvar frem for at lægge ansvaret i hænderne på det offentlige

Til ny artikelserie søger Kristeligt Dagblad personer, der tager personligt ansvar frem for at lægge ansvaret i hænderne på det offentlige

Spørg ikke, hvad dit land kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for dit land.

Sådan lyder et kendt citat fra den amerikanske præsident John F. Kennedy, og netop det personlige ansvar er temaet i en kommende artikelserie i Kristeligt Dagblad.

For hvor går grænserne for statens forpligtelser og ansvar? Og hvor kan vi selv gøre noget, så vi ikke udnytter velfærdssamfundet på bekostning af dem, der har mere behov end os?

I serien vil der samtidig blive sat fokus på konsekvenserne af vores syn på velfærdssamfundets ansvar. Fralægger vi os ansvaret for os selv og hinanden, når myndighederne altid står klar med hjælp? Og bliver vi umyndiggjort, når myndighederne altid er klar til at tage ansvar for vores liv?

I forbindelse med artikelserien søger Kristeligt Dagblad nu personer, der gør op med automat-forventningerne til velfærdssamfundet og selv har påtaget sig et ansvarligt ansvar.

Hvis du har valgt at påtage dig et større personligt ansvar eller kender nogen, som har gjort det hvor myndighederne normalt ville være trådt ind, vil vi meget gerne høre din historie. Flere af disse eksempler vil efterfølgende indgå i artikelserien om det personlige ansvar.

Hvis du gerne vil dele din historie med andre, kan du indsende en mail til livogsjael@k.dk

Du kan også skrive til redaktionen på følgende adresse:

Kristeligt Dagblad
Liv&Sjæl
Rosengården 14
1174 København K