Politikere er forargede over Ekstra Bladet
Medieansvarsloven og pressenævnet skal styrkes, mener Venstre
Medieordførerne på Christiansborg er over en bred kam forargede over Ekstra Bladets dækning af drabet i Herning, hvor avisen som det eneste medie ikke slørede den nu tidligere sigtede.
Ifølge Venstres Ellen Trane Nørby fremlagde hendes parti, allerede før sagen begyndte, planer, der skal styrke Pressenævnet og stramme medieansvarsloven i forhold til folk, der uberettiget hænges ud i medierne.
- Så Ekstra Bladets dækning er helt i tråd med vores udspil og er i det hele taget et tragisk eksempel, lyder det fra Ellen Trane Nørby.
Også fra SF er der harske ord til Ekstra Bladet og avisens chefredaktør, Poul Madsen, der blandt andet har forsvaret sig med, at avisen løbende har skrevet, at den pågældende "kun" var sigtet, og at der ikke var navneforbud i sagen.
- Jeg synes helt klart, de har overskredet nogle grænser. Avisen har skabt en offentlig gabestok og folkedomstol ved at vise ham, og det har været for at sælge flere aviser, siger Holger K. Nielsen.
Den konservative Henrik Rasmussen mener, at sagen bør føre til overvejelser om, hvorvidt der i den slags sager automatisk bør være navneforbud.
- Det er jo tragisk, for reelt har avisen dømt en mand, før han har fået en dom. Der er helt sikkert tale om et etisk skred, siger han, mens Karin Nødgaard (DF) kalder Ekstra Bladets dækning "usmagelig og virkelig håber, at der er nogen på den avis, der sidder tilbage med en dårlig smag i munden".
Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, foreslår, at medierne skal kunne pålægges større bøder og erstatningen til krænkede skal sættes op, hvis de presseetiske regler bliver overtrådt.
/ritzau/