LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Kristendemokrater klager over børne-tv med transvestit-dukke

DR har netop fået en klage fra Kristendemokraterne, som kritiserer, at børneprogrammet Gepetto News viser en mandlig dukke, der glad synger om sin glæde ved at gå i dametøj. Her ses nogle af programmets øvrige dukker, uden dametøj. Foto: Skærmbillede fra Gepetto News, DR's hjemmeside

Kristendemokrater har sendt klage til DR over børneprogram med mandlig dukke i dametøj

"Jeg føler mig allermest fri, når jeg ifører mig fransk lingerie".

Hører den slags udtalelser hjemme i et børneprogram hos Danmarks Radio? Og især, når de kommer fra en dukke, der skal forestille en mand?

Det mener Kristendemokraterne ikke, og derfor har partiet nu indsendt en officiel klage til DR over børneprogrammet "Gepetto News".

LÆS OGSÅ:Tv for børn har brug for en deklaration

I programmet optræder dukken Tim C., som i en sang beretter om sin glæde ved at komme hjem fra arbejde og skifte tøj - dog ikke bare til noget mere afslappende.

"Jeg tør ikke sige det til nogen, de ville bare synes, at jeg var en freak, men når jeg er alene, går jeg i dameundertøj", lyder det fra Tim C. i programmet.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Postens hjemmeside jp.dk.

Stig Grenov, næstformand og medlem af Kristendemokraternes hovedbestyrelse, mener at programmets præsentation af mænd i dametøj har karakter af propaganda. Synspunktet uddybes samtidig på Stig Grenovs blog på eftertanke.dk "Man må godt synes som voksent menneske, at det er helt normalt, men man har så sandelig også lov til at synes, at det er seksuelt afsporet. Og hvis man vil lave noget om seksualitet, skal man gøre det på børns niveau, og man skal ikke gøre det i et underholdningsprogram", siger Stig Grenov, som ifølge jp.dk samtidig mener, at DR's program er helt forfejlet i forhold til sin målgruppe.

"Det er en voksen problemstilling du propper ned i halsen på børn. Der er ingen børn, der har erfaringer eller intentioner om at gå i det andet køns undertøj", siger Stig Grenov ifølge jp.dk.

Stig Grenov understreger samtidig, at Kristendemokraternes klage har fokus på hensynet til børn, ikke transvestitter.

"Kristendemokraterne ønsker ikke at nedlægge forbud mod, at mænd går rundt i dameundertøj. De kunne gå rundt med en bananskræl på hovedet for den sags skyld. Men du skal ikke komme i børnefjernsyn og sige, at det er okay. Og du skal ikke proppe det ned i halsen på børnene, at det er frisind at rende rundt i dameundertøj,« siger Stig Grenov.

DR har endnu ikke kommenteret klagen, skriver jp.dk.