Kendte tager til genmæle mod pressen

Anders Bircow er den ene af to mænd bag en ny hjemmeside, hvor kendte kan svare på pressens historier. - Foto: Uffe Weng Denmark

En ny hjemmeside giver kendte muligheden for at svare på pressens historier om dem

Jens Rohde, Joan Ørting, Naser Khader og Line Baun Danielsen er nogle af de kendisser, der har tilmeldt sig den nye hjemmeside kandetpasse.dk.

Siden vil give mere eller mindre kendte mennesker og firmaer mulighed for at fortælle om deres oplevelser med pressen og eventuelt forsvare sig mod den mediestorm, de udsættes for.

Indtil nu er 200 tilmeldt, oplyses det på hjemmesiden, men kun få er offentliggjorte. Det er ikke muligt at se en liste over sidens brugere, men de kan give sig til kende, efterhånden som de skriver indlæg om deres oplevelser og holdninger.

Erfarne bagmænd
Folkene bag hjemmesiden repræsenterer i sig selv et møde mellem pressen og kendte mennesker. Anders Bircow, entertainer kendt fra Linie 3, og journalist Jeppe Søe er ejerne og kræfterne bag projektet.

Begge bagmænd skriver selv på hjemmesiden. For eksempel har Anders Bircow indtil nu skrevet to indlæg. I det ene langer han generelt ud efter journalisters presseetik:

"Lad os få en presselov og et pressenævn, der svarer til det 21. århundrede. Så vi får en ytringsfrihed, vi kan være stolte af," skriver han.