Sydkorea kloner hunde med supernæser

Danmarks postvæsen bider igen over for landets hundeejere, og det har fået antallet af bidte postbude til at falde. Men der er stadig lang vej igen, lyder det fra områdedirektør. -

Sydkoreas toldmyndigheder har fået klonet syv hvalpe med super lugtesans. Stamcellerne, som er blevet brugt, kommer fra toldbetjentenes bedste narkohund

Verdens første klonede narkohunde er i gang med deres træning i Sydkorea. De syv hvalpe er klonede med stamceller fra en labrador, som er de sydkoreanske toldmyndigheders allerfineste narkohund med en fantastisk lugtesans. Det fortæller tv-stationen BBC.

Den sydkoreanske statskasse har betalt et biotech-firma 1,4 millioner for det nye hold narkohunde, og meget tyder på, at de er alle pengene værd. Ifølge deres trænere viser de nemlig allerede samme ekstraordinære færdigheder, som den originale hund.

Kun 30 procent af de normalt fødte hunde, der trænes til jobbet, ender med at kunne blive narkohunde. Men ifølge sydkoreanske videnskabsmænd kan den andel nå helt op på 90 procent ved hjælp af kloning.

De syv nye hvalpe forventes at være helt færdiguddannede og klar til at gå i arbejde til sommer.