Forskere blander mennesker- og dyregener

Engelske forskere har skabt befrugtede æg, der er halvt mennesker, halvt dyr. - Foto: stock.xchng.

Det er lykkedes engelske forskere at skabe såkaldte hybride embryoner, der er befrugtede æg, som består af både menneske- og dyregener

I januar lykkedes det forskere fra Newcastle Universitet at skabe befrugtede æg, der bestod af en blanding af menneske- og dyregener. Æggene levede i tre dage, skriver BBC.

Afsløringen sker på et tidspunkt, hvor debatten om de såkaldte hybride embryoner er på sit højeste i England.

Frankenstein-eksperimenter
De befrugtede æg skal bruges i medicinsk forskning, blandt andet i bestræbelserne på at finde behandling mod sygdomme som alzheimers og parkinsons.

Men den katolske kirke i England er stærkt kritisk over for forskningen, som de kalder for Frankenstein-eksperimenter.

Mangel på menneskeæg
De befrugtede æg skabes ved, at DNA fra menneskelige hudceller sprøjtes ind i æg, der er taget fra æggestokke på køer, som har fået næsten alt deres genetiske materiale fjernet.

Forskerne er begyndt at eksperimentere med de hybride embryoner, fordi der er mangel på æg, der er 100 procent menneskelige. Fra æggene bliver der trukket stamceller, som skal give forskerne indblik i en række forskellige sygdomme.

Udelukkende laboratorieproces
Professor John Burn fra Newcastle Universitet siger, at forskningen er fuldstændig etisk korrekt.

- Vi har at gøre med en klump af celler, som aldrig vil udvikle sig til videre stadier. Det er en laboratorieproces, og disse æg vil aldrig blive implanteret i nogen eller noget, siger han til BBC.