Pædofile misbruger babyfotos fra Facebook

Tænk over hvilke billeder, du lægger af dit barn på de sociale medier, lyder det fra Red Barnet, som hver uge får henvendelser om, at pædofile misbruger uskyldige babybilleder (Modelfoto)

Det er ikke kun vennerne, der kigger med, når forældre lægger billeder af deres små poder på Facebook

Hvis man har en profil på et socialt medie såsom Facebook, er man sikkert stødt på adskillige billeder af grinende, grædende, smilende og legende småbørn, som stolte forældre lægger på deres profiler.

Men det er ikke kun venner og familie, som kigger med på billederne af de mere eller mindre afklædte babyer og småbørn.

Det gør pædofile nemlig også, skriver avisen Metroxpress.

LÆS OGSÅ: Pædofili: Den værste anklage af alle

Red Barnet får hver uge anmeldelser om, at pædofile groft udnytter uskyldige baby-billeder, som de har fundet på sociale medier som Facebook.

Vi ser desværre, at de søde og uskyldige billeder af nøgne nyfødte, har en værdi i en pædofil sammenhæng, hvor der på andre billeder sker seksuelle overgreb på børn, fortæller Gitte Jakobsen rådgiver i Red Barnets hotline mod børnepornografi til Metroxpress.

Hun råder derfor forældre til at være yderst varsomme med at lægge billeder af nøgne eller halvnøgne småbørn og babyer på deres profiler, ligesom hun anbefaler, at man kun giver sine bekendte og ikke alle adgang til at se billederne.

LÆS OGSÅ: Kan man dømme en pædofil på en hjernescanning?

Ud over at de nævnte råd kan være med til at hindre, at pædofile falder over billederne, kan det også være et godt hensyn at vise sine børn, at man ikke udstiller dem på nettet, siger Gitte Jakobsen til Metroxpress:

Billederne også dem, der ikke bliver misbrugt - bliver foreviget på nettet. Ingen har spurgt barnet. Det er ikke rimeligt, at det som teenager skal kunne finde sig selv nøgen på nettet.