Homoseksuelle er mest udsat for had

Copenhagen Pride Parade i København i august i år. Foto: Nikolai Linares

Homoseksuelle er stadig den gruppe, der udsættes for flest hadeforbrydelser. Det viser nye tal fra Københavns Kommune

Nye tal fra Københavns Kommune viser, at homoseksuelle stadig er den minoritetsgruppe, som er mest udsat for hadeforbrydelser. Omkring en tredjedel af alle indberettede diskriminationssager er motiveret med offerets seksuelle orientering.

- Det er et stadig et kæmpe problem. Tænk, at homoseksuelle ikke kan gå på gaden hånd i hånd, uden at de bliver udsat for chikane, siger Lars Aslan Rasmussen, Socialdemokraternes socialordfører i Københavns Borgerrepræsentation.

Ud af de 264 homoseksuelle, der har oplevet diskrimination de sidste to år, er 156 ramt af fysisk vold. Episoderne med de såkaldte hadeforbrydelser foregår mest i Københavns indre by.

For at løse problemet opfordrer Socialdemokraterne regeringen til at komme med en national handlingsplan.

- Der er ikke handlet det sidste år. Der er blot blevet lavet nogle kampagner, men det er ikke nok. Når det er så alvorligt, er regeringen nødt til at komme med en national handlingsplan, siger Lars Aslan Rasmussen og understreger:

- Der skal ske en holdningsændring i befolkningen.

Landsforeningen for Homoseksuelle (LGBT) er enig med socialordføreren, men mener også, at der kan slås ned andre steder. Blandt andet opfordrer de homoseksuelle til at anmelde episoderne.

Tallene viser nemlig, at hele 74 procent ikke har anmeldt sagen til en myndighed.

- Det er et stort problem. Jeg tror, at det skyldes, at størstedelen har et kompleks med, at de ikke har kunnet forsvare sig selv - det er nemmere at lade være, for arene forsvinder, siger Kenneth Engberg, LGBT's talsmand imod hadeforbrydelser.

Ifølge foreningen arbejder Københavns Kommune i øjeblikket på en kampagne, der skal få homoseksuelle til at anmelde hadeforbrydelserne.