Hver femte siger ok til ferie uden børn

- Det er jo godt at have glade forældre, der er ladet op. Men jeg vil aldrig foreslå at lade barnet være i daginstitution, siger Hannah van de Veer, der er familievejleder og coach. Modelfoto

22 procent mener, det er i orden at holde ferie uden sine børn. Det kan være skadeligt, advarer eksperter.

Der er ikke noget galt med, at forældre holder ferie uden børnene

Sådan er holdningen hos 22 procent af danskerne, mens 67 procent afviser at sende børnene i institution, mens forældrene ferierer. Det skriver Avisen.dk på baggrund af en meningsmåling fra analysebureauet Wilke foretaget blandt 1015 danskere.

Men det kan være uheldigt, at hver femte ikke mener, børnene skal være med, når forældrene holder fri fra arbejde.

Børnene har nemlig også brug for ferie, fastslår eksperter, der råder forældre til at holde ferie med deres børn.

- Børn har ret til at holde ferie, ligeså vel som voksne har det. De har brug for at komme ned i gear og slappe af, siger Bente Boserup, chef for Børnetelefonen, der drives af Børns Vilkår, til Avisen.dk.

Hun påpeger, at børn har "rigtig meget brug for deres forældre", og at ferien er en god mulighed for at slappe helt af i hinandens selskab.

Hun bliver bakket op af Hannah van de Veer, der er familievejleder og coach.

- Det er jo godt at have glade forældre, der er ladet op. Men jeg vil aldrig foreslå at lade barnet være i daginstitution, siger hun til Avisen.dk.

Hun opfordrer i stedet forældrene til at få ladet op, mens de er sammen med børnene.

Især i de tilfælde, hvor forældrene ikke kun går hjemme, men rejser af sted på sommerferie uden børn, kan det få konsekvenser for børnene, lyder det.

- Når barnet oplever, at de andre børn kommer med deres forældre på ferie, så kommer de jo til at føle, "jeg er ikke noget værd, for mine forældre vil ikke have mig med," lyder det fra Hannah van de Veer.

At forældrene ikke har overskud til at lade op samtidig med, at de sammen med deres børn, kan skyldes misforhold i familien eller stress, mener familie- og psykoterapeut Stina Krakau.

- Og så er der noget i familien, der grundlæggende trænger til et eftersyn. Måske er der brug for noget professionel hjælp, der kan hjælpe familien tilbage på et spor, hvor der igen er overskud til hinanden, siger hun.