DF'er meldt til politiet for racistisk hjemmeside

På Peter Kofod Poulsens hjemmeside kan man melde en kriminel østeuropæer. Foto: Billede fra hjemmesiden meldenøsteuropæer.dk

Er det over stregen at opfordre folk til at "melde en østeuropæer"? Det mener en studerende fra Estland, som har meldt regionsrådsmedlem Peter Kofod Poulsen (DF) til politiet

Velfærdsturister, jordbærplukkere og græshopper.

 Det er noget af det, østeuropæiske indvandrere i Danmark hidtil er blevet kaldt, når det i den politiske debat er blevet diskuteret, om de må have lov til at bo og arbejde i Danmark. 

Den polske ambassadør i Danmark har som svar på debatten bedt om, at man snakker ordentligt om polakker.

Det nyeste indlæg i debatten er hjemmesiden meldenøsteuropæer.dk, der er lavet af df'eren Peter Kofod Poulsen.

Han er medlem af regionsrådet i Region Syddanmark og har som mærkesag, at der skal indføres kontrol ved de danske grænser. For at sætte fokus på behovet for grænsekontrol opfordrer Peter Kofod Poulsen på sin hjemmeside til, at man sender ham sin historie om kriminelle østeuropæere. 

Men nu er Peter Kofod Poulsen selv blevet anmeldt til politiet. Det er han blevet af den estiske studerende Kristina Fraimane, som føler sig så stødt af Peter Kofods Poulsen hjemmeside, at hun har meldt ham for at overtræde racismeparagraffen. 

"Jeg føler mig selv ramt. Som om vi alle er kriminelle og medlem af den østeuropæiske mafia," siger hun til TV 2 Fyn

Peter Kofod Poulsen skriver ganske vist på sin hjemmeside, at den ikke er et generelt angreb på østeuropæere, men man skal klikke adskillige gange for at finde frem til det budskab. Det er ikke godt nok, mener Kristina Fraimane. Hun synes, at hjemmesidens adresse bør laves om, så den i stedet hedder "Meld en indbrudtyv" eller noget lignende.

Peter Kofod Poulsen siger selv til TV 2 Fyn, at han ikke kan se noget problematisk i hjemmesiden.