Manden, der blev dømt for at smøre en dreng ind i margarine

Kristeligt Dagblad gengiver en række opsigtsvækkende sager om selvtægt og beder læserne tage stilling til, om og hvornår selvtægt er i orden.

I forbindelse med en serie om selvtægt spørger Kristeligt Dagblad sine læsere: Hvornår er selvtægt i orden? Læs om den 66-årige mand, der smurte en dreng ind i margarine, og bedøm selv

Nytårsaften mellem 2013 og 2014 smurte en flok nordjyske drenge vinduerne på en 66-årig mands hus ind i margarine. 

Den ældre mand advarede i første omgang drengene om, at de skulle lade være, ellers ville de få ørerne i maskinen. Det skrev avisen Nordjyske, som fulgte sagen.

Da en otte-årig dreng imidlertid ikke lyttede til mandens advarsler og alligevel smurte vinduerne ind i margarine, endte det med, at manden løb efter drengen. Ude i haven blev drengen efter eget udsagn skubbet, mens manden sagde, at drengen faldt. Mens drengen lå på jorden, tog manden fat i ham, holdt ham fast og smurte ham ind i margarine.

Manden beordrede drengen at vaske vinduerne med det samme. Selvom den otte-årige lovede, at det skulle han nok, slap manden ikke sit tag, men blev ved med at holde fast i ham.

Ifølge Nordjyske viste billeder fra episoden, at drengen fik margarine i hele hovedet, i håret, i munden og både på og under tøjet.

De andre drenge havde i mellemtiden ringet efter deres forældre, som under episoden kom løbende og råbte, at manden skulle lade den otte-årige være. Da han ikke gav slip, måtte forældrene skubbe ham væk.

I april kunne Nordjyske så berette, at den 66-årige mand var blevet straffet med 20 dages betinget fængsel og hans selvtægts-aktion takseret til vold efter den milde paragraf. 

”Denne sag handler om nytårsløjer, og hvor meget det er accepteret, når det ikke er hærværk. Det handler om en overreaktion, og hvad man kan tillade sig at gøre for at afværge nytårsløjer, og hvor langt man må gå for at irettesætte et barn,” sagde anklager i sagen, Majbritt Bak, til Nordjyske.

Er du enig eller uenig med anklageren? Deltag i afstemningen.