Aarhus Kommune har lagt 1600 cpr-numre på nettet

Danskeres cpr-numre har ligget på nettet i månedsvis. Foto: Iris

På grund af en menneskelig fejl har cirka 1600 borgeres cpr-numre ligget på nettet i 10 måneder.

I juni 2013 kom en medarbejder i Aarhus Kommune til at lægge cirka 1600 borgeres cpr-numre ud på en af kommunens hjemmesider. I april 2014 blev kommunen gjort opmærksom på fejlen, og informationerne blev fjernet.

Fejlen skete, da hvert cpr-nummer med tilhørende navn blev lagt op sammen med titlen på et brev sendt fra kommunen til borgerne, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har efter eget udsagn ikke grund til at antage, at fejlen har "givet anledning til kriminelt misbrug".

Stadsdirektør Niels Højberg ser på sagen med stor alvor.

- Borgerne skal naturligvis kunne stole på, at vi er i stand til at omgås deres oplysninger på en ordentlig og sikker måde. Jeg kan kun undskylde på Aarhus Kommunes vegne, at det ikke har været tilfældet i denne sag, siger han i pressemeddelelsen.

Det var en menneskelig fejl, der var skyld i lækket, som nu får Aarhus Kommune til at indføre en række tekniske procedurer, der skal sikre, at det ikke kan ske igen.

- Vi er utrolig kede af denne hændelse. Der er tale om en menneskelig fejl, som vi nu vil gøre vores yderste for at forebygge gentagelser af, siger digitaliseringschef i Aarhus Kommune Rasmus Ry Nielsen i pressemeddelelsen.

Blandt andet automatisk cpr-skanning af data, der lægges på nettet og gennemgang af databaser, så cpr-numre automatisk bliver slettet, hvis de optræder et sted, de ikke skal.

Mandag har Aarhus Kommune skrevet til samtlige af de borgere, hvis cpr-nummer har været frit tilgængeligt på hjemmesiden.