Omstridt indsamling til dødshjælp lukkes ned

I Danmark har vi forbud mod aktiv dødshjælp, men Konservativ Ungdom så gerne, at det bliver lavet om. -

Indsamlingen til den 28-årige kvinde, der ønsker at rejse penge for at kunne modtage hjælp til at dø, lukkes nu foreløbigt ned på grund uafklarethed om lovligheden

For tre dage siden startede 28-årige Christina Berg Gregersen en indsamling på internetsiden Caremaker.dk med det formål at kunne rejse til Schweiz for at modtage aktiv dødshjælp.

Hun fik for et år siden at vide, at hun lider af den uhelbredelige Huntington Chorea sygdom, og ønsker derfor at afslutte livet inden sygdommen tager magten fra hende.

Det er i Danmark er ulovligt at medvirke til, at andre tager deres eget liv, og det fik i dagens Kristeligt Dagblad lektor fra juridisk fakultet Trine Baumbach til at stille spørgsmålstegn ved det lovlige i at donere penge til Christina Berg Gregersens indsamling:

"Det er på grænsen til det strafbare, men samtidig er det et uafklaret spørgsmål rent strafferetsligt, fordi der ikke har været lignende sager tidligere," siger hun.

LÆS OGSÅ: Bekymring over indsamling til aktiv dødshjælp

Efter flere henvendelser vedrørende den juridiske uafklarethed i forhold til, hvorvidt det at strafbart at støtte eller lægge side til indsamlingen, har internetsiden bag indsamlingen Caremaker.dk nu til formiddag indtil videre valgt at lukke ned for muligheden for at støtte Christina Berg Gregersens indsamling.

"Vi har valgt at lukke indsamlingen midlertidigt, fordi der er en uafklaret juridisk udfordring i denne her indsamling. Det er klart, at vi ikke skal risikere, at vores donorer bliver retsforfulgt for at støtte en indsamling på vores side," siger direktør for Caremaker.dk Søren Nørgaard.