Protester mod scanningsbillede af Jesus

Et computerskabt scanningsbillede af Jesus med glorie får engelske aborttilhængere til at protestere. Foto: ChurchAds.net.

Computerskabt scanning af Jesus med glorie skulle sætte fokus på julen, men er endt i debat om abort

Et ultralydsbillede af Jesus med glorie har fået de engelske aborttilhængere på barrikaderne.

Det computerskabte billede, der er forsynet med teksten "Han er på vej", er skabt af det kirkelige reklamebureau ChurchAds, der vil bruge billedet i en kampagne om julens betydning.

Sådan er billedet dog ikke blevet opfattet af engelske aborttilhængere og sekulære organisationer, der betragter billedet som et indspark i debatten om fri abort.

"Man får indtryk af, at det er politisk motiveret, at de forsøger at liste et bestemt budskab ind. Billedet skaber for specifikke associationer til abort-modstandernes argumenter til at man kan se det i en anden sammenhæng", siger Terry Sanderson, der er direktør for Storbritanniens Nationale Sekulære Samfund, ifølge net-avisen Christianpost.com.

Jule-kampagnen, der omfatter det kontroversielle scanningsbillede af Jesus, får opbakning af Church of England samt de engelske baptister, metodister og den engelske reformerte kirke.

Debatten om kampagnen kommer umiddelbart i kølvandet af en lignende debat, dog med modsat fortegn. For få uger siden viste engelske tv-kanaler en reklame for abort-rådgivning, hvilket fik kirkelige organisationer og aborttilhængere til at protestere.