Det mener partierne om abort

Grænsen for den fri abort er i dag 12 uger. Skal den hæves, sænkes eller bevares? Kristeligt Dagblad har spurgt sundhedsordførerne

Socialdemokraterne: Bevares
Debatten om den fri abort indenfor 12 uger har vist, at grænsen stadig er optimal i forhold til at sikre kvindes selvbestemmelse over egen krop, og mulighederne for at få udført en mere skånsom abort på den ene side, samt de nye muligheder for tidligere fosterdiagnostik på den anden side. Vi bakker op om, at der fortsat er et Abortankenævn, der kan tage stilling til enkeltstående tilfælde, hvis kvinden fortsat ønsker abort efter at abortgrænsen på 12 uger er overskredet.
- Sophie Hæstorp Andersen, sundhedsordfører for Socialdemokraterne

Radikale Venstre: Bevares
Radikale Venstre har ingen planer om at foreslå denne grænse ændret.
- Jacob Blomgren Knudsen, politisk-økonomisk chefkonsulent for Radikale Venstre

Det Konservative Folkeparti: Bevares
Det fungerer godt som det er i dag, og er der specielle forhold der gør sig gældende er der allerede i dag tilstrækkelige muligheder for at gå ud over de 12 uger.
- Vivi Kier, sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti

SF: Bevares
Grænsen skal bevares.
- Jonas Dahl, sundhedsordfører for SF

Liberal Alliance: Bevares
Grænsen skal bevares. Abort vil altid være et meget svært valg for den enkelte uanset abortgrænsen, men vi mener, at den nuværende grænse fungerer fint.
- Simon Emil Ammitzbøll, sundhedsordfører for Liberal Alliance

Kristendemokraterne: Sænkes
Kristendemokraterne mener, at loven om fri abort er principielt uacceptabel. Derfor må nedbringelse af aborttallet altid have højeste prioritet.
- Per Ørum Jørgensen, sundhedsordfører for Kristendemokraterne

Dansk Folkeparti: Bevares
Abortgrænsen skal ikke ændres, den ligger fint hvor den ligger nu, blot bør vi gøre en større indsats for at folk ikke misbruger abortloven.
- Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti

Venstre: Bevares
Grænsen for fri abort skal fastholdes på 12 uger. Den der ønsker abort har rigeligt med tid til at forholde sig til situationen. 3 måneders betænkningstid er lang tid, og det er væsentligt for os at vi forholder os til at det er et levende foster der fjernes ved en abort.
- Birgitte Josefsen, sundhedsordfører for Venstre


Enhedslisten: Bevares
Jeg synes den nuværende grænse fungerer hensigtsmæssigt, og har ikke set nogen overbevisende argumenter for at ændre den.
- Per Clausen, sundhedsordfører for Enhedslisten