Abort

Skal man få en abort, hvis fosteret er handicappet? Hvornår skal grænsen for en abort ligge? Hvilke konsekvenser har en abort for kvinden og familien? Læs her om abortens historie og de etiske, psykologiske og samfundsmæssige problemstillinger, som den fri abort kan føre med sig.
1. Hvad er abort?
2. Abortgrænsen

Grænsen for liv

Af alle etiske grænser har abortgrænsen været den, der gennem historien oftest er blevet sat til debat. For hvornår hvis overhovedet er det i orden at afbryde en graviditet? Svaret er vidt forskelligt fra land til land. Forsker forklarer hvorfor

Abortgrænser i Europa

Ikke alle lande i Europa tillader fri abort. Læs her om forskellene på abortgrænsen i forskellige europæiske lande

3. Fosterdiagnostik
Specialhistorie

Ville du vælge et barn med Downs syndrom til eller fra?

Hvis forældre inden fødslen ved, at deres kommende barn risikerer at blive født med Downs syndrom, vælger langt de fleste en abort. Hvad ville du gøre?

4. Aborterede fostre

Aborterede fostre: individer eller affald?

Det aborterede foster befinder sig i en etisk og eksistentiel gråzone. For hvis man ikke er et menneske i juridisk forstand, hvad er man så?

5. Abortmodstand
6. Abort og tro

Det mener religionerne om abort

En uønsket graviditet medfører ofte store overvejelser i forbindelse med det svære valg, der skal træffes: Skal graviditeten gennemføres eller afsluttes? Kan aborten retfærdiggøres? Bestemmer vi selv over liv og død?

7. Mænd og abort
8. Personlige beretninger
9. Seneste