Kommune: Borger skal have elektrochock for at få fleks-job

Foto: colourbox.com

Silkeborg kommune kræver af 39-årig mand, at han får elektrochock, før han kan få fleksjob. SF-ordfører raser

Kommuner skal ikke kunne stille krav om elektrochokbehandling. Det mener SFs arbejdsmarkedspolitiske ordfører Eigil Andersen, efter at Silkeborg Kommune har krævet, at den 39-årige Heine Pedersen skal have elektrochok, før han kan få et fleksjob. Han har i fem år været syg af stress, depression og angsanfald.

- Det er et vildt overdrevet krav, at man skal lade sig udsætte for elektrochok, hvor der er en risiko for, at man mister en væsentlig del af sin hukommelse siger Eigil Andersen toæ DR Østjylland.

- Man skal ikke kunne pålægge folk elektrochok med trussel om, at de ellers mister en indtægt. Og hvis reglerne er sådan skal, mener jeg, de skal laves om, siger han.

Silkeborg Kommune har krævet elektrochokbehandling, fordi det er en af de behandlingsmuligheder, som Heine Pedersens læge har anbefalet.
Eigil Andersen er enig i, at kommunerne skal kunne kræve, at borgere på sygedagpenge bidrager til at blive raske igen.

Men han siger, at angst og depression kan behandles på andre måder end med elektrochok.

Historien fra Silkeborg kommer i kølvandet på en afgørelse fra Ankestyrelsen i går. Ankestyrelsen afgjorde, at kommunerne gerne må tvinge syge på lykkepiller, hvis deres sygedagpenge skal forlænges, eller de skal have førtidspension.

Sidste juli nægtede Esbjerg Kommune at udbetale sygedagpenge til en kvinde, før hun tabte sig i vægt.

I en afstemning blandt etik.dk's læsere mente 28 procent, at det i orden, at en kommune stiller krav til en borgers vægt, før der udbetales sociale ydelser. 67 procent mente det modsatte.