Den næste regerings største etiske udfordringer

Etikpanelet på etik.dk minder de folkevalgte om, hvilke etiske udfordringer de står overfor

Reformer. Økonomi. Vækst.

Hvad med moral og etik?

Valgkampen 2011 har haft én klar, rød tråd, og nogle af de andre større udfordringer for en kommende regering får derfor mindre plads i avisspalter og tv-minutter.

Spørgsmål som: Hvordan skal der prioriteres i sygehusvæsenet? Skal loven om organdonation laves om for at sikre flere organer? Skal aktiv dødshjælp lovliggøres? Og hvad vil de næste fire år bringe af etiske udfordringer?

Det stiller etik.dk skarpt på.

"Kære kommende regering..."
Vi har bedt Etikpanelet på etik.dk, som består af en række markante kommentatorer og debattører, om at komme med deres bud på, hvilke etiske udfordringer, en kommende regering vil blive nødt til at tage stilling til.Klik på etikpanelisternes navne ovenfor for at se deres indlæg. Eller find dem samlet her.

Hvad mener partierne om...?
Udover økonomi - hvad mener så partierne noget om? Vi har spurgt ordførerne om deres holdning til en række emner. Læs for eksempel, hvad partierne mener om aktiv dødshjælp, abortgrænsen eller reglerne for organdonation.

Vi samler partiernes svar her.

Kim Schou

Født 1982. Journalist fra Syddansk Universitet, bachelor i Film- og medievidenskab fra Københavns Universitet. Forhenværende freelance-redaktør på Egmont Serieforlaget og journalist på ugeavisen Udfordringen. 2010. Forfatter til bogen "Kinas kristne revolution" (2011). Journalist på Kristeligt Dagblad 2009-2014. Digital tilrettelægger på Kristeligt Dagblad 2014 ff.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

The Act of Killing - dokumentarfilm

kr. 210,00 Køb

Mozart - Argerich og Abbado

kr. 129,00 Køb

STYRK DIT BARNS KARAKTER - et forsvar for børn, barndom og karakterdannelse

kr. 249,00 Køb

Leonard Bernstein Collection. Vol. 1.

kr. 799,00 Køb

TILGIVELSENS BOG

kr. 249,00 Køb

Strauss - Complete Operas

kr. 679,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.