Flere forældre overvåger børn med mobilen

©Sandro Di Carlo Darsa/AltoPress/Maxppp ; Toddler touching father's cell phonemobil, mobiltelsfon Foto: Sandro Di Carlo Darsa/AltoPress / Maxppp

MED AFSTEMNING Flere tusinde danske forældre har downloadet overvågningsprogram til mobiltelefonen

Et stigende antal forældre overvåger deres børns gøren og laden ved hjælp af overvågningsprogrammer, som de installerer på børnenes mobiltelefoner.

Dermed har forældrene mulighed for via gps-signaler at sidde derhjemme og holde øje med, hvor barnet præcist befinder sig. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

LÆS OGSÅ: Børn er en af de mest overvågede befolkningsgrupper

På mindre end en måned har 8.000 danskere downloadet det nye forældrekontrolprogram MyMobile Kids Protection fra det danske firma MyMobile Security.

Programmet nøjes ikke med at tilbyde gps-sporing af barnet.

Forældrene kan også sikre sig adgang til at læse med, hver gang barnet sender sms'er og e-mails, ligesom de kan se barnets opkaldslister, blokere bestemte telefonnumre og lukke for adgangen til Facebook i skoletiden.

Ifølge firmaets danske medstifter, Janus R. Nielsen, kan programmet være med til at gøre forældrene trygge, når de til hver en tid kan følge med i, hvor deres barn befinder sig.

- Desuden kan den slags hjælpe børnene til en anstændig opførsel i dagens digitale verden og beskytte barnet mod de farer, som lurer på internettet, siger Janus R. Nielsen.

LÆS OGSÅ: Vi omgiver os med overvågning

Det argument giver Lisbeth Zorning Andersen, formand for Børnerådet, ikke meget for.

- Det er vildt grænseoverskridende, at man som barn ikke har lov at have noget, der ligner et privatliv, som er alderssvarende, siger Lisbeth Zorning Andersen og fortsætter:

- At installere et gps-overvågningsprogram på sit barns mobiltelefon er for mig at se en human udgave af at skyde en chip i nakken på det - akkurat som vi gør med vores hunde.

Der findes ingen opgørelser over, hvor mange danske børn, der gps-overvåges af mor eller far. Men antallet er stigende, vurderer Peter Lauritsen fra Institut for Informationsvidenskab på Aarhus Universitet.