Folketinget freder egne luksuspensioner

Lovjungle er vokset vildt med VK-regering - Der er aktivitet i folketingssalen på Christiansborg torsdag d.12. juni 2008 inden sommerferien. København, Mandag /ritzau/ Borgerne fik i 2010 1643 nye love og regler. Det er 66 procent mere end i 2001 Lovjunglen er vokset kraftigt under VK-regeringen. I 2001 gennemførte regeringen 1.084 nye love, bekendtgørelser og cirkulærer. Det var i 2010 vokset til 1.643 nye love og retningslinjer eller en stigning på 66 pct. Det viser en gennemgang af Folketingets Retsinformation, skriver berlingske.dk Derfor er Danmark blevet sværere at begå sig i, mener flere eksperter. - Borgernes og virksomhedernes forhold bliver stadig mere reguleret, og det er sværere for almindelige mennesker at overskue, hvad man må og ikke må. Det skaber utrolig stor usikkerhed, og der er også ret store effektivitetstab i det, siger professor i statskundskab Jørgen Grønnegård Christensen fra Aarhus Universitet. Dansk Industri opfordrer regeringen til at begrænse de administrative byrder med to procent årligt indtil 2020. - Det er allerede et problem, at virksomhederne ikke har tid til at fokusere på strategi og udvikling. Det betyder, at vi taber grundlaget for vækst fremover, siger DI-direktør Tine Roed. FTF ´s formand Bente Sorgenfrey advarer mod konsekvenserne. - Der bliver mindre tid til velfærd for den enkelte borger. Halvdelen af de offentligt ansattes arbejdstid bliver brugt på kontrol og indberetninger frem for til undervisning og pasning af børn og ældre. Det går ud over kernevelfærden, siger hun. Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, erkender, at regeringen er langt fra målet. - Derfor er der en interesse i at kigge på, hvordan vores lovgivning opfattes, siger Kristian Jensen, der ikke mener, at flere regler betyder mere bureaukrati. /ritzau/ Statsminister Lars Løkke holder sin åbningstale. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2011) Foto: Rune Evensen

MED AFSTEMNING Mens politikerne i øjeblikket forhandler forringelse af efterløn og pension, freder de deres egen luksuspension

 
 
Alle danskere skal gå senere på efterløn og pension for at redde samfundsøkonomien.

Alle med undtagelse af Folketingets 179 medlemmer.

Det står klart efter at et massivt flertal af politikerne på Christiansborg torsdag blankt afviste et forslag fra Enhedslisten om at sidestille Folketingets pensionsvilkår med resten af befolkningen.

LÆS OGSÅ:DF afviser ikke højere pension

For mens Folketinget for længst har vedtaget, at almindelige menneskers pensionsalder i fremtiden skal hæves fra de nuværende 65 år til 67 år, så afviste politikerne torsdag at ændre en tøddel ved deres egen ordning om, at de selv kan gå på pension som 60-årige.

Regeringen forhandler i disse dage med De Radikale og Dansk Folkeparti om en hurtig udfasning af efterlønsordningen, men da det torsdag kom til deres egen tilbagetrækningsalder, så var der ingen opbakning til Enhedslistens forslag til forringelser.

Regeringenspartierne Venstre og De Konservative samt De Radikale stemte imod forslaget om at samstemme deres pensioner med vælgerne.

Dansk Folkeparti undlod at stemme.

Kun Enhedslisten selv samt Liberal Alliance og en løsgænger kunne se en idé i at forringe pensionsalderen i samfundsøkonomiens navn.

- Det er noget forfærdeligt hykleri, siger Enhedslistens Per Clausen.

- På den ene side siger man, at raske og rørige mennesker ikke skal kunne trække sig tilbage på det offentliges regning, med mindre de da lige er folketingsmedlemmer og ministre. det er helt utroligt, lyder tordentalen fra Per Clausen.

Dansk Folkeparti støttede Enhedslistens forslag, men dog kun i ånden.

- Beslutningsforslaget var lidt hurtigt skrevet, men indholdsmæssigt har Enhedslisten da fat i noget, pointerede Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl forud for afstemningen.

2020.