Trådet overblik  |  Fladt overblik

Kønstest af fostre er urimeligt

Iben Tranholm, publiceret d.18/05 16:55 (for 7 år siden)
Af Tove Videbæk, Folketingskandidat for Kristendemokraterne og Regionsrådsmedlem

Når nu barneværelset er lyserødt ...?!
Skal DNA-prøver i 11. uge tillades, således at vordende forældre uden problemer kan få en abort, hvis barnet ikke er "det rette" køn? For hvis nu barneværelset er monteret med alt i lyserødt, vil det jo være upraktisk hvis der kommer en dreng!
De senere år er alle gravide blevet tilbudt fosterdiagnostik eller en undersøgelse, der kan fortælle, om der er noget galt med det ufødte barn. Hvis der er, stilles forældrene i en meget vanskelig situation: Dels skal de beslutte, om de vil beholde barnet trods evt. sygdomme eller handicaps. Dels skal de søge abortsamrådet om tilladelse til abort, hvis de efterfølgende ikke ønsker barnet. Disse fosterundersøgelser sætter vordende forældre i nogle meget vanskelige situationer, hvor de i mange tilfælde skal tage meget pinefulde beslutninger.
Nu er der udviklet en ny metode, der stiller vordende forældre over for endnu et dilemma og en ny valgmulighed. Denne nye metode gør det muligt at bestemme det ufødte barns køn inden 12. uge, som er abortgrænsen.
Den nye mulighed drejer sig ikke om at undersøge om barnet er sygt, om det har alvorlige lidelser eller handicaps. Nej, det drejer sig slet og ret om bestemmelse af barnets køn.
Lykkeligvis ser det ud, som om langt de fleste er imod en sådan test. Og det er jeg bestemt også. Jeg ønsker ikke, at der skal være mulighed for at vælge et barn fra p.g.a. køn. Derfor mener jeg, at en sådan test til bestemmelse af det ufødte barns køn ikke bør kunne tilbydes før 12. uge.
Vi skal ikke gøre børn til en vare, der kan bestilles i den form, man ønsker det. Det næste bliver vel, at man fravælger et barn, der har den forkerte hårfarve ?!
De fleste forældre, der planlægger flere børn ønsker børn af begge køn. Men jeg / KD ønsker ikke et samfund, som åbner mulighed for at kunne få dette ønske opfyldt ved at fjerne / dræbe et sundt barn på vej til livet. Der skal ikke være frit valg, når det gælder menneskeliv!
Link

Re: Kønstest af fostre er urimeligt

Iben Tranholm, publiceret d.18/05 17:17 (for 7 år siden)
En ny metode gør det muligt at bestemme barnets køn inden 12. uge, hvor aborter normalt skal foretages. Det stiller vordende forældre i den situation, at de kan fravælge et barn, hvis det ikke har det rette køn.

Tove Videbæk skriver i sit indlæg, at man ikke skal gøre børn til en handelsvare, der kan bestilles eller afbestilles. Men er det reelt det der er tilfældet, hvis man tillader den DNA-prøve, som kan afgøre barnets køn inden grænsen for tilladte aborter i 12. uge? Bør metoden ikke være frit tilgængelig, så forældre får frihed til at træffe et selvstændigt valg?
Link

Re: Kønstest af fostre er urimeligt

rumspringa, publiceret d.17/01 17:58 (for 6 år siden)
Det er utroligt at en sådan debat overhoved kommer frem. Hvordan kan forældre udvise et sådan menneskesyn, at man bare vælger børn til og fra når barnet allerede er på vej. For mig er liv begyndt ved unfangelsen og det er børnemord at afbryde et svangerskab. Dette er uanset øjenfarve, køn, kromosomfejl og andet.

I dag har vi så gode metoder til at forhindre et uønsket savangerskab. for dem der er blevet gravide ved pga. sjusk eller uheld er der også et samfundsnetværk til at hjælpe.
Link
flexblock

Omgangsformer i læserdebatten

Hjælp os med at sikre en god tone i læserdebatten. Når du deltager i debatten på Kristeligt Dagblad, indvilliger du i at følge disse regler.

1. Tal til andre, som du ville tale til dem i virkeligheden.
2. Undgå at lægge andre for had.
3. Overse personlige fornærmelser og kontakt administrator.
4. Skriv præcist og med udgangspunkt i det konkrete debatindlæg.
5. Vælg et passende brugernavn.
6. Videregiv aldrig personoplysninger.
7. Debatten skal holdes på dansk.
8. Links skal være relevante.
9. Overhold reglerne for ophavsret.
10. Kristeligt Dagblad er ikke ansvarlig for dit indhold.
11. Kristeligt Dagblad må benytte indlæg fra læserdebatten.
12. Bidrag til en god debat.

Læs reglerne for deltagelse i læserdebatten

Maj 2013
Kristeligt Dagblad
flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​