Trådet overblik  |  Fladt overblik

Dræber fostre som i verdens øjne er unormal

1967, publiceret d.08/07 20:33 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Unormale fostre bliver valgt fra
Kvinden har ret til at bestemme over sin egne krop, men hvad med det lille barn i livmoderen har det ikke ret til at leve?. Tænk at læger opfordrer danske kvinder til abort, hvis prøven viser at barnet er mongol, eller eksempel har Turners og Klinefelters syndrom, eller læbe-gumme-gane-spalte. Grænsen for fri abort flyttes desværre gradvis, samt kan komme til at betyde at flere kroniske sygdomme i fremtiden kan ses ved fosterprøven tilbydes abort, så kan sundhedssektoren jo spare penge. Det næsten bliver vel i fremtiden at fostre som viser tegn på diabetes skal dræbt?, så vil jeg ikke have nogen ret til at leve. Mange vil nok sige at det sker aldrig, men den tror jeg ikke øjeblik på fordi grænserne flyttes hele tiden i denne verden, hvor der efterhånden mere og mere kun er plads til såkaldt ”perfekte mennesker”, hvorimod der ses nede på det som i verdens øjne er svag ikke er plads til, men Gud har udvalgt dem, der i verden er ringeagtede. Jeg har mange gange i samtalen med mennesker hørt argumentet om et barn er “uønsket”,”vil få et dårligt liv her på jorden,”,”så er det bedre med en abort”, men et par har mulighed for ved fødsel at bortadoptere barnet, til et par som ikke selv kan få, men man må hellere ikke glemme at lægerne kan lægge et stort pres på et forældrepar om at tage imod en abort på trods af et fostre kunne leve med et handicap. Man er jo fuldt i gang med at udrydde fostre med Downs syndrom ud fra en kynisk betragning om at de ikke har ret til at leve, og samfundet kan spare penge, samt grupper af fostre med tiden, der ikke har ret til at leve vil blive udvidet. Det kan udvikle sig i noget i retning af i fremtiden, det kan minde om Hitlers racepoltik under anden verdenkrig kan løbe en koldt ned af ryggen.

Vel, skal vi ikke tilbage til de gamle dage, men adgang til abort burde begrænses, det kommer ikke til at ske. Det er desværre udtryk for tidsånden, der sætter egoistmenneskets i centrum hvor mennesket har udråbt sig som Gud til at dømme, hvad der er unormalt i denne verdens øjne ikke har ret til at leve.

Kim Thomassen
Link

Jeg var heldig, mit liv var og er ønsket..

M. Gammel, publiceret d.11/07 01:25 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Unormale fostre bliver valgt fra
men ikke alle er ønsket af deres mødre. Jeg fornemmer en uhyggelig kynisme med disse aborter. Hvor er kærligheden og barmhjertigheden henne?

En anden undersøgelse som jeg synes kunne være interessant er omfanget og typerne af illegale aborter, der udføres i Danmark. Personlig har jeg kendskab til 3 tilfælde af illegale aborter. I et af tilfældene blev jeg selv involveret da en bekendt ringede og fortalte, at hun gerne ville hjælpes på hospitalet. - Og ja først efter lang tid på skadestuen fortalte hun mig og lægen, hvad hun nok var blevet dårlig af... det var bestemt ikke nemt for hende, hun var både presset af sin situation og der lå også et stort press på hende om ikke at sige hvad hun havde taget og hvor hun havde fået det fra.
Link

Seneste spørgsmål

flexblock
flexblock
splitblock
container
flexblock

Omgangsformer i læserdebatten

Hjælp os med at sikre en god tone i læserdebatten. Når du deltager i debatten på Kristeligt Dagblad, indvilliger du i at følge disse regler.

1. Tal til andre, som du ville tale til dem i virkeligheden.
2. Undgå at lægge andre for had.
3. Overse personlige fornærmelser og kontakt administrator.
4. Skriv præcist og med udgangspunkt i det konkrete debatindlæg.
5. Vælg et passende brugernavn.
6. Videregiv aldrig personoplysninger.
7. Debatten skal holdes på dansk.
8. Links skal være relevante.
9. Overhold reglerne for ophavsret.
10. Kristeligt Dagblad er ikke ansvarlig for dit indhold.
11. Kristeligt Dagblad må benytte indlæg fra læserdebatten.
12. Bidrag til en god debat.

Læs reglerne for deltagelse i læserdebatten

Maj 2013
Kristeligt Dagblad
flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​