Trådet overblik  |  Fladt overblik

Alders og svageligheds hetzen fortsætter

Agerly, publiceret d.19/06 11:00 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Patienter skal betale for grå stær og ADHD
Er der slet ingen grænser for hvordan man vil ramme de gamle og de svage?
Regeringen laver flot en aftale hvor flere kan få tilskud til psykologbehandling, men man vil fra regionernes side ikke have flere praktiserende psykologer med ydernumre (overenskomst med regionerne) så der bliver mere ventetid eller også ansætter de med ydernumre blot nogle unge og uerfarne som bliver sat til at klare de regionsstøttede problemer. I øvrigt så tror regionerne at problemet løses ved at man pålægger praktiserende læger at undlade tvivlsomme henvisninger og psykologerne skal afvise de henvisninger der alligevel slipper igennem, hvilket så vil berøve dem en indtægtsmulighed. Hvem tror på den?
De sygdomme hvor man stadig kan behandles vederlagsfrit bliver lagt ud til de praktiserende læger, som både skal visitere til skadestuer og som skal tage sig af de tidskrævende kronisk syge, som i øvrigt ikke længere kan få nogen reel behandling før det går helt galt, og sygehusene visiterer hele tiden tilbage til de praktiserende læger for at få forkortet behandlingstiden på sygehusene og problemet er så, at der stort set ikke ydes nogen reel behandling da lægerne ikke kan overkomme det samtidig med at deres nye overenskomst pålægger dem at uddanne sig så kvalitetsmålene kan overholdes (det har de ikke tid til).
Man kan konstatere at denne og forrige regering er nedbrydningsentreprenører, der lægger det danske sundhedsvæsen ned hvilket klan gennemføres fordi de fleste, heldigvis, ikke har behov for sygehusvæsenet, men de der har lades i stikken og det synes ingen ende at ville tage så nu mangler vi bare aktiv dødshjælp så man kan få en billig overdosis inden man ryger på krematoriet.
Link

Hvor meget koster et kig?

Broby, publiceret d.19/06 12:45 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Patienter skal betale for grå stær og ADHD
Nå, så hvis man er fattig, kan man også komme til at indstille sig på at skulle være unødigt blind...

Tænk at sammenligne en operation, der bevarer folks syn, med fedmeoperationer og kosmetiske stramninger af øjenlågene...

Der er en dansk øjenlæge, som hvert år bruger sin sommerferie på at tage til Asien og opererere folk for grå stær gratis, fordi - som han siger - det at gengive blinde synet er en af de største gaver, man kan give...

De politikere, der laver sådanne love, gør det kun, fordi de ved, de selv er sikret en smældfed pension og således ikke bliver blandt de uheldige blinde...
Link

Diskrimination

Gunver, publiceret d.19/06 14:51 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Patienter skal betale for grå stær og ADHD
Hvorfor skal de ældre's penge jagtes? De fleste har aldrig haft ret mange penge i hænderne og har betalt rigeligt skat igennem deres liv. Det svarer til nogle beboere på plejehjem. De betaler dyrt for at bo der og så kommer børnene for at hente deres lommepenge, selv om børnene har mange flere penge tilrådighed end beboeren.
Begrundelsen for at operere tunge øjenlåg, må også gælde grå stær, da det absolut er et funktionelt problem. Man bliver ikke nødvendigvis blind af tunge øjenlåg, men det bliver man af grå stær. Det er ikke en luksus at blive opereret for grå stær.
Det er på tide, at de ældre får noget tilbage for al det skat, de har betalt.
Link

Det måtte jo komme.

Annette, publiceret d.19/06 16:02 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Patienter skal betale for grå stær og ADHD
På ét eller andet tidspunkt ville der blive "pillet" ved gratisydelserne ( som er skattefinancierede af os alle).
Der er som bekendt en vis egenbetaling for medicin, og en hel del egenbetaling for tandlæge.
At politikerne vil til at bestemme hvem der skal behandles for grå stær- hvilket alene bør være en lægelig afgørelse- er ganske rystende.
Vi har et lignende eksempel med visse typer medicin som de finder for kostbare for den offentlige kasse (hvorfor nogle betaler af egen lomme da det er den eneste medicin de kan bruge mod pågældende lidelse).
Ændring af kriterierne for fedmeoperation er et andet skræmmende eksempel, hvor patienterne for at gøre sig "fortjent" til operation skal tage endnu flere kilo på-hvilket er en voldsom belastning af deres helbred. Her afslører de (politikerne) en total manglende forståelse for disse menneskers alvorlige sygdom.
Gad vide hvor det ender?
Link
flexblock

Omgangsformer i læserdebatten

Hjælp os med at sikre en god tone i læserdebatten. Når du deltager i debatten på Kristeligt Dagblad, indvilliger du i at følge disse regler.

1. Tal til andre, som du ville tale til dem i virkeligheden.
2. Undgå at lægge andre for had.
3. Overse personlige fornærmelser og kontakt administrator.
4. Skriv præcist og med udgangspunkt i det konkrete debatindlæg.
5. Vælg et passende brugernavn.
6. Videregiv aldrig personoplysninger.
7. Debatten skal holdes på dansk.
8. Links skal være relevante.
9. Overhold reglerne for ophavsret.
10. Kristeligt Dagblad er ikke ansvarlig for dit indhold.
11. Kristeligt Dagblad må benytte indlæg fra læserdebatten.
12. Bidrag til en god debat.

Læs reglerne for deltagelse i læserdebatten

Maj 2013
Kristeligt Dagblad
flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​