Endnu et reagensglasbarn tvangsfjernet

"På en eller anden måde får det mig til at føle mig som rugemor for det offentlige," siger Margrethe Mouritzen, mor til tvangsfjernet reagensglasbarn.

Endnu en sag om et par, der fik barn efter fertilitetsbehandling på Odense Universitetshospital og efterfølgende fik tvangsfjernet barnet

Det var ikke et enkeltstående tilfælde, da Nordfyns Kommune sidste år måtte tvangsfjerne en baby undfanget ved kunstig befrugtning på sygehuset i Odense.

Margrethe Mouritzen fra Ejby på Fyn fødte i 2008 en datter, men allerede to uger før fødslen fik hun at vide, at det barn, som Fertilitetsklinikken på Odense Universitetshospital havde hjulpet hende med at få, ville blive fjernet, så snart det blev født. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Det var jo en forfærdelig besked at få. Først får vi en kæmpe gave ved at blive kunstigt befrugtet for siden at få barnet fjernet. Det er jo absurd, siger Margrethe Mouritzen, der erkender, at hendes forhold til Gabriellas far har været præget af konflikter, der i flere tilfælde har resulteret i vold.

- Men hvis de mente, at vi ikke var egnede som forældre, måtte de hellere have sagt nej fra start af. På en eller anden måde får det mig til at føle mig som rugemor for det offentlige, siger Margrethe Mouritzen.

Sygehusdirektør ved OUH Jane Kraglund var ikke tiltrådt sin stilling, da Margrethe Mourtizen blev befrugtet. Alligevel beklager hun sagen dybt.

- Jeg synes, at det er dybt tragisk. Der er jo ingen vinder i den her sag. Det er jo hårdt for forældrene, og det er jo også hårdt for de børn, som bliver tvangsfjernet.

Nordfyns Kommune fortalte søndag, hvordan de i 2009 også var nødt til at tvangsfjerne et barn, der var kommet til verden efter kunstig befrugtning på Odense Universitetshospital.

Sygehusdirektør Jane Kraglund understreger, at hun arbejder for at undgå den slags situationer i fremtiden.