Vil Pia Kjærsgaard afskaffe retssamfundet?

Anwar al-Awlaki blev dræbt ved et amerikansk drone-angreb, hvor danske PET angiveligt deltog i det indledende arbejde. Foto: HO Denmark

Det er rystende, at en folketingspolitiker i et demokratisk retssamfund som Danmark går ind for at likvidere et andet menneske uden nogen form for rettergang, skriver Oliver Hjeresen

Da den tidligere danske PET-agent Morten Storm stod frem for at fortælle om sine bedrifter i forbindelse med drabet på det højtstående medlem af al-Qaeda Anwar al-Awlaki, var Dansk Folkepartis værdipolitiske ordfører og netop afgåede formand, Pia Kjærsgaard, ikke sen til at erklære sin fulde støtte. Hun skrev således på sin Facebook-side:

Jeg er meget tilfreds med, at en af verdens terrorister bliver fjernet fra Jordens overflade. En terrorist mindre, og endda en højtstående leder fra al-Qaeda som Anwar al-Awlaki, det er der kun grund til at glæde sig over. At danske PET har medvirket, er der kun ét at sige til: Det er godt gjort.

LÆS OGSÅ:PET-agent: Jeg førte CIA til topterrorist

Det er rystende, at en folkevalgt politiker i et demokratisk retssamfund som Danmark går ind for at likvidere et andet menneske uden nogen form for rettergang. Alle har ret til at blive stillet for en dommer, også terrorister. Ved at støtte denne form for likvideringer, som Pia Kjærsgaard gør, er man ikke bedre end de mennesker, der udfører terror verden over.

Derfor er det helt rimeligt at stille spørgsmålet: Vil Pia Kjærsgaard afskaffe retssamfundet?

Hvis dette er tilfældet, går det så ikke imod alt, hvad Dansk Folkeparti normalt står for? Normalt er der er ikke grænser for, hvor meget Pia Kjærsgaard lovpriser det danske samfund og de danske demokratiske værdier.

LÆS OGSÅ: Radikale hjemmesider giver PET informationer

Man må derfor spørge sig selv: Hvis Pia Kjærsgaard virkelig vil afskaffe retssamfundet, som noget kunne tyde på, hvor går grænsen så i forhold til, hvor kriminel man skal være for at miste retten til at blive stillet for en dommer? Og hvem skal i så fald afgøre, hvem der er for meget kriminelle til at blive stillet for en dommer? Politiet og PET?

Hvis det er et sådant samfund, Pia Kjærsgaard ønsker, så er det jo ikke blot rets-samfundet, hun vil have ryddet af vejen, nej, så er det hele den idé, som det danske demokratiske samfund er bygget op omkring, nemlig magtens tredeling.

Spørgsmålet er: Er det virkelig sådan et samfund, vi ønsker?

For mig er der ingen tvivl. Et sådant samfund hører fortiden til, og det er i hvert fald ikke sådan et samfund, jeg ønsker at leve i.