Katolik ny formand for etisk råd

relevante temaer

Tidligere amtsborgmester Erling Tiedemann er udpeget til formand for Det Etiske Råd

Erling Tiedemann kommer til at lægge lidt bånd på sine personlige holdninger og indtage en mere formidlende rolle i Det Etiske Råd, når han fra årsskiftet og tre år frem bliver formand og ikke længere kun er menigt medlem.

- Jeg havde stærke og faste meninger, da jeg indtrådte i rådet. De er der stadigvæk, men jeg har fået flere nuancer på dem, og de er blevet mere underbyggede. Det er anstrengende og en lærerig skole at sidde i Det Etiske Råd, siger Erling Tiedemann, som afløser professor, dr.jur. Linda Nielsen, der ikke kunne genudpeges som formand efter seks år i rådet.

Erling Tiedemann, der er tidligere amtsborgmester i Vejle for Venstre, er ikke i tvivl om, at der bliver masser af svære etiske problemstillinger i fremtiden. Og han kan blive svimmel ved tanken om perspektiverne af kortlægningen af vores gener og mulighederne for ny behandling.

- Et er kortlægningen. Men der er et kæmpespring til, hvad man kan bruge det til. Det vil komme drypvis - og nogle gange i byger. Det er altid svært at se bivirkningerne ved nye behandlingsmetoder, så vi skal være grundige.

- Men vi skal aldrig bygge etik på skræk - heller ikke, selv om man indimellem selv kan blive lidt angst. Så må vi sætte de nødvendige spørgsmålstegn, understreger Erling Tiedemann, der også er leder af Pastoral-Centret, et serviceorgan inden for den katolske kirke, som beskæftiger sig med forlagsvirksomhed og udarbejder materialer til religionsundervisning.

Et fortrin Erling Tiedemann ser sit katolske ståsted som et stort fortrin.

- Hos kristne ligger der en fælles etisk forpligtigelse. For mig er kernen i den kristne tro at have tillid til Vorherre og at lytte både til ham og sine medmennesker. I enhver sag begynder jeg med den tillid. Der kommer ikke noget ud af at begynde med moralen, mener den nye formand, der glæder sig til tre år mere med etik - blandt andet i forhold til fosterdiagnostistik og biomedicin. De syv nye menige medlemmer af Det Etiske Råd er: forbundskonsulent John Steen Johansen, overlæge Ole Hartling, cand.mag. Ragnhild Riis, cand.jur. Lene Gammelgaard, socialrådgiver Nikolaj Henningsen, dr.scient. Peter Øhrstrøm og lektor Mette Hartlev.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Anna Netrebko og Plácido Domingo: "Jeanne d'Arc"

kr. 189,00 Køb

W.A. Mozarts Klaverkoncerter

kr. 399,00 Køb

Strauss - Complete Operas

kr. 679,00 Køb

BEIJING LOVE STORY

kr. 299,00 Køb

Barcelona - Madrid

kr. 8.930,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, hvid

kr. 599,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.