Islamisering sker ikke gennem halalkød

Kristeligt Dagblad har i den seneste uge skrevet om halal-fødevarer i de danske kølediske. Foto: Klavs Bo Christensen.

Danmark skal selvfølgelig ikke islamiseres. Men det kan halalslagtede, dybfrosne oksemørbrad vel heller ikke klare alene?, skriver Leif Munksgaard, tidligere flygtningepræst og missionær

MARTIN HENRIKSEN fra Dansk Folkeparti fører sig jævnligt frem som den tapre landsoldat, der forsvarer og vogter alt dansk. I Kristeligt Dagblad den 8. december gjorde han for eksempel gældende, at halalslagtning i Danmark "principielt drejer sig om islamisering og (om), hvorvidt samfundet skal ligge under for religiøse dogmer."

Man kan vel gå ud fra, at Martin Henriksen med sin udtalelse udtrykker sin bekymring for, at halalslagtet oksekød i supermarkedsfryserne vil medvirke til, at gode, gamle Danmark og danskerne islamiseres og afkristnes, så muslimer hurtigere kan overtage magten i Danmark.

Selvfølgelig kan man glæde sig over, at Martin Henriksen er optaget af at bevare Danmark som et rent dansk og kristent land. For Danmark skal selvfølgelig ikke islamiseres. Men det kan halalslagtede, dybfrosne oksemørbrad vel heller ikke klare alene?

LÆS OGSÅ: Kristne vil stoppe udbredelse af halal-fødevarer

Men hvis Martin Henriksen derimod vil sikre, at danske landbrugsprodukter ikke "islamiseres", så bør han sige det lige ud. Så forbyd dog al halalslagtning i Danmark, og lad os så bare leve med, at landbrugsproduktionens rentabilitet fordufter – på samme måde som det skete tilbage i 1990?erne, da der blandt politikere i Dansk Folkeparti og Fremskridtspartiet blev gjort en stor indsats for at "humanisere" slagtningen af danske kyllinger.

I 1990?ERNE arbejdede jeg som missionær i Kuwait. Derfor oplevede jeg på nærmeste hold, hvordan rabiate islamister fik stoppet importen af danske kyllinger til Kuwait. Men vi fik alligevel nok kyllinger i Kuwait, for med import fra Brasilien og Thailand kom der andre kyllinger i fryserne hos supermarkederne i Kuwait. Dét gjorde ondt hos danske kyllingeproducenter! Heldigvis for Danmark stod Kuwaits indenrigsminister frem og satte islamisterne på plads.

Og det er vel dét, der er sagens kerne. Kan vi slagte kreaturer, får eller kyllinger, så vi kan eksportere til lande, der fordrer bestemte slagtningsregler? Det er, hvad Martin Henriksen bør forholde sig til. Og i det stykke må vi håbe, at Martin Henriksen og ligesindede lader fornuften råde.

HVIS MARTIN HENRIKSEN så fornuftsmæssigt "tillader", at kødindustrien kan slagte og eksportere efter islamisk eller jødisk regelsæt, så skal der sideløbende tages stilling til, om detailhandelen i Danmark skal have lov til at sælge det rituelt slagtede kød i Danmark. Men hvis Martin Henriksen vil forbyde salg af halalslagtet kød og fjerkræ fra danske supermarkeders frysere, så vil vi opleve en væsentlig prisstigning på disses produkter.

Det andet aspekt, som Martin Henriksen er optaget af – "hvorvidt samfundet skal ligge under for religiøse dogmer" – er straks mere vanskeligt. For skal der ikke holdes jul i Danmark? Skal vi ikke holde påske og pinse? Skal vi ikke holde mortensaften? Og hvad med allehelgen? Vil Martin Henriksen afskaffe den slags religiøse fester for at sikre, at vort samfund ikke ligger under for religiøse dogmer? Med andre ord: Ønsker Martin Henriksen at afkristne Danmark for at få et religionsfrit samfund uden islamiserende ubehageligheder?

For mig at se burde Martin Henriksen snarere medvirke til, at kirken og kirkefolket får bedre mulighed for at imødegå islamiseringen. For kun når kirkefolket – ud fra et personligt, kirkeligt engagement – får frihed til imødegå islam på en konstruktiv måde, kun da kan vi undgå en islamisering af det danske samfund.

Leif Munksgaard,

tidligere flygtningepræst og missionær,

Amagerfælledvej 26, 4. tv., København S