S-medlem: Kulturen på Christiansborg er vanvittig

Arkivfoto: Mette Frederiksen (S) i samtale med Hans Andersen (V) og Jan Johansen (S) Foto: Keld Navntoft

Socialdemokrat, der stemte imod partilinjen, føler sig mobbet, fordi han fulgte sin samvittighed.

Det er ikke populært at stemme imod sit partis officielle linje på Christiansborg, selv om folketingsmedlemmer i Danmark ifølge grundloven kun er "bundet ved deres overbevisning".

Det har det fynske folketingsmedlem Jan Johansen (S) fået at mærke, efter at han i tirsdags stemte for Enhedslistens beslutningsforslag om at halvere genoptjeningsperioden for retten til dagpenge. Regeringen og dermed resten af hans gruppe stemte imod, skriver Fyens Stiftstidende.

Nu langer han ud efter de partikolleger, der har kaldt ham "ukammeratlig", efter at han i den forgange uge har fået verbale tæsk af stort set hele den socialdemokratiske gruppe både internt og i pressen for sin handling.

Siden har han mærket, at der er "rigtig koldt nogle steder på Christiansborg."

- Det er sygt, at man herindefra lovgiver mod mobberi og på samme tid har så syg en kultur, siger Jan Johansen.

Både han og kolleger fra andre partier har tidligere oplevet, hvordan partitoppen stiller med "tæskehold", hvis man træder uden for den linje, der er lagt af ledelsen. Det, mener han, er paradoksalt.

- Den kultur, man har på Christiansborg, når nogle træder ved siden af, er fuldstændig vanvittig. Så står der et tæskehold klar til at banke dem på plads, siger han.

Han henviser til, at det ikke kun er hos Socialdemokraterne, at den er gal. Det gælder tilsyneladende i alle partier.

I den socialdemokratiske folketingsgruppe har det ellers ikke skortet med kritik af regeringens politik på dagpengeområdet.

Foruden Jan Johansen har også Orla Hav og Bjarne Laustsen talt for, at regeringen burde gøre mere for danskere, som opbruger retten til dagpenge.

Men heller ikke de valgte at stemme imod Enhedslisten beslutningsforslag.