Send artiklen Politikere vil undersøge danske mediers kvalitet til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil undersøge danske mediers kvalitet

Idéen er at få et bedre grundlag for at diskutere den kvalitetsmæssige udvikling i medier og i journalistikken i Danmark, siger Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen. (Arkivfoto: Danmarks Radio, DR byen.) foto: Mikkel Østergaard/Scanpix Denmark

Forstør Send Print

Medierne skal ses efter i sømmene, mener Folketingets partier, der står bag ny uafhængig medierapport, der blandt andet skal se på journalistisk etik

Er journalistikken, der laves på tv, i aviser, i radio og på nettet alsidig, objektiv og etisk korrekt?

De spørgsmål vil politikerne undersøge hvert år for at blive klogere på danske mediers indhold. I denne uge blev et bredt flertal i Folketinget – uden om Liberal Alliance – enige om en ny medie-aftale om public service-midler, og her fik politikerne også afsat penge til et mediemæssigt årligt eftersyn.

LÆS OGSÅ: Facebookpræst med mediepolitisk dagsorden

To millioner kroner skal fra næste år og frem gå til, at udvalgte forskere og eksperter ser på året, der gik i medierne, og udfører en slags evalueringsrapport, der skal sætte kvaliteten i danske medier til debat.

Annonce
”Idéen er at få et bedre grundlag for at diskutere den kvalitetsmæssige udvikling i medier og i journalistikken i Danmark. Medierne har en enorm betydning i demokratiet og som kritisk blik på samfundet,” siger Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, der står bag idéen.

Medierapporten er inspireret af lignende statsfinansierede evalueringer i lande som Holland, Sverige og USA. Sidstnævnte har den såkaldte State of the News Media, nyhedsmediernes tilstand, der kaster lys over medieforskning, tendenser og data om de store journalistiske områder i landet.

Den danske pendant skal på lignende vis samle viden om udviklingen i medierne samt aktuel forskning og tage temperaturen på for eksempel journalistisk etik.

Et redaktionspanel under Kulturstyrelsen skal ifølge Mogens Jensen udpege en række forskere og eksperter til for eksempel at se på mediernes etiske vurderinger og fejl, der er lavet i løbet af året.

Et tema kunne ifølge politikeren også være balancen i den politiske dækning mellem privatlivets fred, og hvad der er af interesse for offentligheden. Men det er altså ikke politikerne, der skal bestemme rapportens tema, understreger han.

Medieforsker og leder af journalistuddannelsen på Roskilde Universitet Mark Blach-Ørsten byder politikernes tiltag velkommen.

”Det er en god idé. Den type rapporter kan løbende og hurtigt kaste lys over mediernes udvikling og inspirere os forskere. For eksempel sker der en enorm udvikling i, hvor brugerne finder deres nyheder.”

Mogens Jensen håber, at rapporten fører til en ordentlig debat i Folketinget om medierne, og at han og de øvrige politikere kan bruge den indsamlede viden aktivt. Han og de øvrige medieordførere skal efter efterårsferien i gang med forhandlingene om støtten til de trykte og internetbaserede medier.

FACEBOOK: Bliv ven med Etik.dk

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
flexblock
flexblock
flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Kordegn ved Sthens kirke

  Sthens kirke

  Oprettet den: 04-04-2014

 2. Ny kirketjener pr. 1. juni 2014

  Bellahøj Kirke ? Bellahøj-Utterslev sogn

  Oprettet den: 04-04-2014

 3. Kirketjener - Hillerød kirke

  Hillerød Kirke

  Oprettet den: 02-04-2014

 4. Administrationschef til KFUM og KFUK

  KFUM og KFUKs Landskontor

  Oprettet den: 14-04-2014

 5. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

 6. Børne- og ungemedarbejder

  Værløse Sogn

  Oprettet den: 16-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​