Send artiklen Læserne: Handicappede har ret til prostituerede til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserne: Handicappede har ret til prostituerede

Har handicappede ret til sex? Og hvis ja, er det så det offentliges opgave at formidle kontakt til prostituerede? De spørgsmål har sat gang i en lang debat blandt Kristeligt Dagblads og etik.dk's læsere på Facebook. foto: © SVLuma

Forstør Send Print

MED AFSTEMNING Man skal ikke forbyde offentligt ansatte at formidle kontakt til prostituerede, mener stort flertal af debattørerne på Kristeligt Dagblads og etik.dk's Facebook-siderSkal pædagoger på bosteder for handicappede hjælpe med at formidle kontakt til en prostitueret?
 
Prostitution er et lovligt erhverv i Danmark. Det offentlige har til opgave at give handicappede et normalt liv med samme muligheder og rettigheder som alle andre danskere. Derfor er det forkert, at regeringen nu vil forbyde, at offentligt ansatte formidler kontakt mellem prostituerede og handicappede.

Tværtimod er sex en ret, og at formidle kontakt til prostituerede bør være en opgave for offentligt ansatte med ansvar for handicappede.

LÆS OGSÅ: Dilemma: har handicappede ret til sex?

Sådan kan man opsummere, hvad hovedparten af læserne skriver i en lang og ophedet debat på Kristeligt Dagblads og etik.dk's Facebook-sider i dag.

Annonce
”Så længe alle de involverede parter er enige om omstændighederne, kan jeg ikke se problemet,” skriver Kristine Skov Rasmussen og udtrykker dermed det brede flertals mening om problematikken.

Tina Holt Jespersen konfronteres med det etiske dilemma i sin hverdag på arbejdet. Hun skriver:

”Jeg er pædagog på et bosted for udviklingshæmmede voksne og hvis en af borgerne vil have sex med en prostitueret ser jeg ikke noget galt i det Jeg må jo også gå til en som borger i det danske samfund, så hvorfor ikke de handicappede?”

”Samfundet er forpligtet til så vidt muligt at kompensere borgere for de ulemper deres handicap giver dem, så de kan leve et så normalt liv som de kan og ønsker,” skriver Peter Westh og fortsætter:

”Så længe prostitution er lovligt skal de handicappede der måtte ønske at frekventere en prostitueret have den nødvendige hjælp til at gøre det.”

LÆS OGSÅ: Opgør om kommunal hjælp til købesex

”Hvad kan der i virkeligheden gå af handicapmedhjælperen ved at ringe og formidle kontakten,” spørger Hanne Lauritzen.

Nogle debattører mener, at handicappede har ret til sex, og at det er en ret, der overgår personalets ret til at sige nej. Signe Heinfelt Tolbøll skriver for eksempel:

”Lad dog de handikappede, som også har en seksualitet (!) og de ældre få et mere beriget liv med sex. Og personalet? De skal helt ærligt bare holde deres kæft og passe deres arbejde!”

Og hun bakkes op af flere. For eksempel Rasmus Underbjerg Pinnerup, der skriver:

”Det er ikke hjælperens eller statens opgave at bestemme, hvem den handicappede må kontakte; i hvert fald ikke, så længe det er fuldt ud lovligt”.

Rune Rasmussen skriver, at ”netop sex med handikappede er en situation, hvor de prostituerede VIRKELIG føler, at de giver et andet menneske noget stort. Et eksempel jeg navnlig husker (fra en tv-dokumentar – red.) var en prostitueret, der på morens foranledning besøgte en 19-årig ung mand der lå med muskelsvind og havde 3 måneder tilbage at leve i. Drengen LEVEDE FOR de besøg.”

Det er ikke alle, der er lige så overbeviste. Søren Stidsen skriver:

”At alle mennesker har ret til et sexliv, synes jeg nu ikke, er så åbenlyst. Der er forskel på, hvad man har ret, hvis éns liv ellers flasker sig, og hvad man har en ubetinget ret til. Sex må være noget man har ret til, hvis man selv finder sig en partner og der ikke er andre ting, der forhindrer det. Hvis det endelig er det offentlige, der skal formidle det, burde staten vel ansætte nogle prostituerede, der havde en særlig uddannelse i at have sex med handikappede. Det ville både give en økonomisk besparelse, give større tryghed for både den prostituerede og den handikappede og fjerne problemet med at formidle kontakt”

LÆS OGSÅ: De 10 vigtigste ting at vide om prostitution

Og Thomas Heie Nielsen skriver med henblik på de offentligt ansatte:

”Jeg mener IKKE at man kan forlange at offentlige ansatte skal medvirke i borgeres sexliv på nogen måde. Hverken i kontakt/formidling, i hygiejne eller på nogen anden måde.”

Han bakkes op af et mindretal af debattørerne, som for eksempel Kirsten Wenneberg, som skriver, at ”ingen har ret til alt, og prostitution er ikke værdig for hverken leverandør eller bruger, handikappet eller ej,” og af Claus Agersbæk, der mener:

”Gud har skabt os med de fordele og ulemper, det har. At samfundet skal virke som en slags alfons med modsat fortegn for handicappede, er jo helt hen i vejret.”

Debatten om hvorvidt offentligt ansatte skal formidle kontakt til prostituerede for handicappede fortsætter på Facebook. Og den er mangesidig, for emnet indeholder flere etiske dilemmaer, og der er mange hensyn at tage: Hensynet til den handicappede, hensynet til den ansatte, der skal formidle kontakt, og hensynet til den prostituerede.

Spørgsmålet om prostitution skal forbydes, dukker også op. Det samme gør spørgsmålet, om det er dobbeltmoralsk af regeringen på den ene side at tillade prostitution som et lovligt erhverv, og på den anden side at gøre det svært for handicappede at benytte sig af muligheden.

Gennemgående i diskussionen er om sex kan kaldes for en ”ret”. Det er der flere, der argumenterer for og imod. Joan Amalie Holck mener ikke, at det forholder sig sådan. Hun bemærker tørt:

”Hvis sex er en rettighed, så vil jeg gerne vide, hvor jeg kan få erstatning.”


TEMA
: Prostitution

TEMA: Sex og etik

LÆS OGSÅ: Dilemma: har handicappede ret til sex?
Fortsættes på næste side »
Læs hele artiklen 1 | 2

FACEBOOK: Bliv ven med Etik.dk

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
Trådet overblik  |  Fladt overblik

Nøj, det gik stærkt!

Minos, publiceret d.01/02 15:21 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Læserne: Handicappede har ret til prostituerede
Hold da op, hvor gik det hurtigt med den afstemning!
Synd for taberne: de prostituerede, der ser ud til fortsat at skulle misbruges og misbruge seksuelt mod betaling. Men hvorfor have noget imod alkohol- og stofafhængighed, selvskadere og prostitution. Vi lever jo i et frit land, og det er nemmere at se den anden vej, mens folk ødelægger sig selv og andre.
Link

Ægte sexarbejdere

Frederik, publiceret d.01/02 16:34 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Læserne: Handicappede har ret til prostituerede
Hvis der er tale om ægte sexarbejdere, så ja til handicappedes ret til sex, og til at det offentlige system hjælper med kontakt. Med ægte sexarbejdere mener jeg personer, der har uddannet sig i at give sex til handicappede - måske kan det være et tilvalg til en sexologuddannelse? Dermed er det personer, som har valgt et arbejde, der skal hjælpe handicappede.
Link

Manipulation igen.

Henning Skjoldager Olsen, publiceret d.01/02 21:43 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Læserne: Handicappede har ret til prostituerede
Sådan er overskriften: Læserne: Handicappede har ret til prostituerede
Men det var slet ikke det spørgsmålet drejede sig om, derimod om offentligt ansatte skulle formidle kontakt for en handicappet person til en prostitueret. Ingen tale om RET, for selvfølgelig har ingen RET til en prostitueret. Men en lige og fair aftale mellem to mennesker om henholdsvis ydelse og nydelse er OK.
Link

Læserne: Handicappede har ret til prostituerede

Tænk nu efter, publiceret d.02/02 00:36 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Læserne: Handicappede har ret til prostituerede
Læserne: Handicappede har ret til prostituerede------------------------------------------------------------
ja - og Gud har ret til at være Gud, det er nu ikke en ret han får fra menneskene.
Gud giver slet ikke ret til prositution til noget ovehovedetNB
Læserne er ikke Gud.
Link

Hvis man ikke vil

erik, publiceret d.06/02 11:59 (for 2 år siden)
Læs artiklen bag debatten her: Læserne: Handicappede har ret til prostituerede
sende sin ejen datter ud og betjene vedkommende, bør man da afholde sig for at formidle prostitution.
Link
flexblock
flexblock
flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

 2. Administrationschef til KFUM og KFUK

  KFUM og KFUKs Landskontor

  Oprettet den: 14-04-2014

 3. Skoleleder til Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Skt. Knuds Skole, Aarhus

  Oprettet den: 07-04-2014

 4. Vil du arbejde og udvikle sammen med frivillige i KFUM og KFUK?

  KFUM og KFUK

  Oprettet den: 14-04-2014

 5. Sognepræst

  Sct. Peders Pastorat i Århus Stift

  Oprettet den: 08-04-2014

 6. Børne- og ungemedarbejder

  Værløse Sogn

  Oprettet den: 16-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​