Send artiklen Kristen bjergbestigning skal sætte fokus på kvindehandel til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristen bjergbestigning skal sætte fokus på kvindehandel


En kristen organisation vil sætte fokus på global kvindehandel

Forstør Send Print

47 kvinder fra kristen organisation vil bestige verdens højeste fritstående bjerg, Kilimanjaro, som et symbol på den udfordring, kvinder må overkomme for at kæmpe sig vej ud af prostitution og kvindehandel

47 kvinder fra blandt andet USA, Afrika og Indien bestiger på USA's nationale dag for fokus på handel med kvinder til prostitution et af verdens højeste bjergtoppe, Kilimanjaro i Tanzania.

Den hårde klatretur er et forsøg på at sætte fokus på slaveri og global handel med kvindelige sexslaver og børn. Det skriver The Christian Post.

LÆS OGSÅ: En ny form for kvindehandel vinder frem

Cathey Anderson er idekvinden bag klatringen. Hun begyndte i 2010 at arbejde med Operation Mobilisering, en international kristen organisation, som mobiliserer folk til at leve efter og udbrede Det Nye Testamente.

Annonce
Herigennem blev Cathey Anderson opmærksom på de globale problemer omkring kvindehandel og tvungen prostitution:

”Vi ved, at vi ikke kan stoppe slaveriet og kvindehandelen med klatringen. Men vi kan give håb om frihed til kvinder og børn, som ikke har noget,” har Anderson sagt om projektet.

Med Frihedsklatringen, som finder sted den 11. januar 2012, vil hun ikke kun skabe opmærksomhed, men også rejse fondsmidler for at standse den verdensomspændende handel med kvinder og børn.

Man regner med, at op til 27 millioner mennesker i dag holdes som slaver i misbrug og tortur rundt omkring i verden. Tre af fire af disse er kvinder. 800.000 mennesker vil blive solgt som sex-slaver i år, og ifølge de nyeste rapporter vil 80 % af disse være kvinder, mens 50 % vil være børn.

Bestigningen af Kilimanjaro skal symbolisere den hårde klatring fra undertrykkelse, som marginaliserede kvinder skal igennem for at nå ud på den anden side af menneskehandelens lænker.

”27 kvinder fra USA, fem fra Canada, ti fra Afrika og flere fra både Indien, Rusland og Cambodia deltager i klatringen,” siger Wendy Bucceri, som er talskvinde for projektet.

I øjeblikket træner kvinderne og forsøger at rejse penge til projektet. Pengene skal bruges til rejseomkostninger og til projekter, som blandt andet inkluderer rehabilitering til handlede kvinder i Indien, hjælp til opstart af mindre virksomheder til kvinder i Mellemøsten og støtte til skolebørn i Argentina.

Operation Mobilisering udtaler, at disse projekter er vigtige for at give arbejde og værdighed til dem, som allerede er solgt til slaveri, og at det kan hjælpe med at stoppe den onde cirkel af menneskehandel, fordi det fjerner årsager til, at fattige familier sælger deres døtre til slaveri.

Den sydafrikanske klatrer Suria Scholtz har sagt i en pressemeddelelse:

”Rejsen er for mig personligt meget speciel. Det er min bøn, at kvinder vil kunne identificere sig med deres undertrykte søstre i forskellige dele af verden og at Gud vil skabe medfølelse i deres hjerter, så de involverer sig i denne klatring mod friheden.”

Operation Mobiliserings mål for 2012 er at nå ud til 10.000 kvinder og børn i verden gennem lignende projekter og gennem den opmærksomhed, som Frihedsklatringen giver.

FACEBOOK: Bliv ven med Etik.dk

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
flexblock
flexblock
flexblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

 2. Studenterpræst søges

  Aarhus Valgmenighed

  Oprettet den: 26-03-2014

 3. Administrationschef til KFUM og KFUK

  KFUM og KFUKs Landskontor

  Oprettet den: 14-04-2014

 4. Vil du arbejde og udvikle sammen med frivillige i KFUM og KFUK?

  KFUM og KFUK

  Oprettet den: 14-04-2014

 5. Børne- og ungemedarbejder

  Værløse Sogn

  Oprettet den: 16-04-2014

 6. Ny kirketjener pr. 1. juni 2014

  Bellahøj Kirke ? Bellahøj-Utterslev sogn

  Oprettet den: 04-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​